![]() |
Normal BMI og lavkarbo
Er det fordelaktig for en person med normal BMI å skifte kosthold til lavkarbo i stedet for vanlig sunt kosthold (fiberrikt, grønnsaker frukt) (et kosthold nesten uten lette karbohydrater som hvitt mel og sukker)
Er det noen fordeler som man går glipp av dersom man følger et slikt kosthold i forhold til et lavkarbo når man tenker seg at personen ikke ønsker å misste vekt? |
Sv: Normal BMI og lavkarbo
Sitat:
For noen passer det kostholdet du beskriver best. De kan spise frukt, ris, pasta og poteter uten å oppleve plager som vektoppgang, vannansamlinger/ødem, oppblåsthet/vond mage og trøtthet/slapphet eller muskelverk/forverret reumatisme. For noen passer det å telle kaloriet og leve på lettprodukter. De tåler mer karbohydrater men mindre kalorier. For andre vil allergier/sykdom spille en stor rolle i valg av kosthold/livsstil. Men så er det noen (faktisk ganske mange) som har spist seg syke på "normalt norsk kosthold" og har en lav toleranse grense for karlbohydrater, og da spesielt stivelseholdige produkter. De IKKE spise ris, pasta og poteter uten å oppleve plager som vektoppgang, vannansamlinger, oppblåsthet/vond mage og trøtthet/slapphet. Det som er viktig å huske på er at det ikke finnes noen fasit. Det er ikke slik at det finnes EN løsning som er riktig for alle (slik norske ernæringsmyndigheter synes å mene). Du må lære å kjenne kroppen din og hva den liker/ikke liker, tåler/ikke tåler. :) PS Du kan gjerne ta enn titt i denne tråden også: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16259 |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:49. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no