Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16272)

søtekrølle 11-12-07 15:11

Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?
 
Hei, mulig at jeg finner dette svaret mange andre plasser her inne, men det er så mye å lese gjennom...

Hva er det best å steke med av fett?
Hva blir ikke gjort om til transfett??

Mener å ha lest at meierismør er bra, men kan ikke fordra smørsmak. Hvilke oljer kansje først og fremst....

Nille 12-12-07 19:35

Sv: Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?
 
Det som er best å steke i er cocosa kokosfett som du får på helsekost. Dernest er det meierismør som er bra å steke i.

Ved lav varme går det an med olivenolje, rapsolje og avokadoolje. De to sistnevnte tåler mer varme enn olivenoljen. Eller du kan blande meierismør og olivenolje 50/50. Oljene MÅ være kaldpresset/xtra virgin Solsikkeolje, soyaolje, maisolje og alle slags margariner (Soft, Melange, Vita, Brelett, Per m.m.) ER HELSESKADELIG OG BØR KUN BRUKES UNNTAKSVIS!

energibunten 14-12-07 00:39

Sv: Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?
 
Helt enig !
Transfett er no dritt... lurer kroppen til å bruke som byggesten...blir liggende på lur og påvirke

Men jeg er også påpasselig med harske eller oksiderte oljer. Generelt oksiderer alle ikke-mettede fetter. Dermed er ikke ekte smør, oliven, raps, dyrefett, etc spart for å kunne harskne. Harskt fett vil vi ikke ha. Ikke like ille som transfett, men..

Så pass på fettet og oljen din. Ha olivenoljen i kjøleskapet, ikke la smøret ligge for lenge, ha utløpsdato på frysevarer. Oksidasjon øker med varme slik at all steking med ikke-mettet fett øker graden av oksidering.

Tips: stek med lavere varme og bruk mest kokosfett eller smør og lagre det i kjøpeskapet.

Soyaoljen min tok jeg rett fra kjøkkenbenken og ned verktøykassa. Som sykkelolje...;-)

Iset 14-12-07 00:49

Sv: Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?
 
Vi har smøret stående på benken, men vi bruker ca. 2 bordpakninger i uka så jeg tror nok ikke akkurat det rekker å harskne hos oss. :p

energibunten 14-12-07 01:01

Sv: Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?
 
Går sikkert bra :-)

Viktigere å huske feks olivenoljen som man fort ikke bruker opp på en god stund.

Viktig å riste på den før bruk når man tar den fra kjøleskapet. Om jeg ikke gjør det bruker jeg den tynneste oljen først og blir til sist sittende igjen med tykk og umulig tungtfyltende olje.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:23.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no