![]() |
Fett fra sau
I kostholdsdebatter på jobb så har flere påstått at fett fra sau og lam er mye farligere enn annet animalsk fett. Det påstås at det blir hardt og tetter blodårene våre så jeg lurer på om noen vet om dette stemmer eller ikke, eller har linker til artikler om emnet.
|
Sv: Fett fra sau
Fårefett ser jo hardere ut enn annet fett, spesielt i tørket/saltet form, kanskje det er det det kommer av? Jeg har hørt mange som har skyldt av tallerkener med fett på og kommentert hvordan det som sitter fast på tallerkenen også tetter årene våre. Men om en varmer fettet til 37 grader så flyter det ... ;)
Mener å ha lest at i Mat&helse (eller var det et foredrag med Mysterud?) at fårefett skal være spesielt sunt pga blant annet et relativt høyt innhold av omega-3-fettsyrer. |
Sv: Fett fra sau
Ja, det er jo kun hardt når temperaturen daler. Inne i kroppen, altså ved 37 grader, blir det jo slett ikke hardt. :rolleyes:
Er folk litt dumme av og til? Ernæringsfysiologer og slikt også? Hvorfor sier de at hardt fett tetter igjen årene våre, når det for fanken ikke ER hardt inne i kroppen? Se på smøret når det står i et varmt rom en dag, det er jo nesten flytende! |
Sv: Fett fra sau
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:39. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no