![]() |
Scampi m/blomkålmos
1 Vedlegg
Mos
1 blomkålhode renses og settes oppi gryta. Skjær det opp i alle fall i 4 biter. Hell på 4 dl vann og sett på plata + lokk. La det koke mens det andre ordnes. Ble det 30-40 min? Det er ikke så nøye. Hell av vannet og mos godt med en mikser, stavmikser er greit. Ha oppi en klype salt, en klype muskat og litt pepper. Scampi: Rens scampi og mariner dem eller bare strø på krydder. Jeg brukte tacokrydder og pepper. Stek dem i så lite fett som mulig. Det gikk med 2-300 gram av blomkålmosen, 200 gram scampi, og litt pynt på tallerkenen (agurk, issalat og litt rød paprika pluss gressløkdryss) Scampi inneholder pr 100 gram: 107 kcal 20,5 g protein 0,9 g karbohydrat 1,8 g fett Blomkål inneholder pr 100 gram: 21 kcal 1,9 g protein 2,9 gram karbohydrater 0,2 g fett 1 ts olje eller smør til steking veier vel ca 5 gram og inneholder da ca 40 kcal og ca 5 g fett. Smaken er som baken… Jeg synes det var en helt OK ED-fase2-middag. Andre kan jo tilsette fett for å få det til å passe inn i sine kosthold. For eksempel en stooor klatt meierismør oppå stappa.. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:45. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no