![]() |
Smør
Er litt usikker på om det er viktig hvilket smør man bruker.
Hjemme hos oss sier vi smør - enten det er meierismør eller margarin. Det "smøret" vi oftest bruker heter Soft Ekstra (plantemargarin). Ellers bruker vi mye Melange til steking. Hva sier dere - bør vi gå over til f.eks. Meierismør ? |
Sv: Smør
Sitat:
Selv klarer jeg ikke meierismør på "brød"maten da det er så hardt og aldri tenker på å sette det ut før, så der bruker jeg soft. Til steking og i sauser ol bruker jeg meierismør. |
Sv: Smør
jeg bruker tine meierismør til steking o.l og ellers bruker jeg kvitseidsmør til bordsmør ( men sjeldent jeg trenger det )
|
Sv: Smør
Sitat:
|
Sv: Smør
Margarin er gift, det tar jeg ikke inn i huset her. Et ekte godt gammeldags søppelprodukt. Det eneste som er smør er altså det det står SMØR på (setersmør, meierismør osv), samme hva folk kaller det. :p
Å bruke margarin (feks Melange) til steking er faktisk det VERSTE man kan gjøre for helsa ... Margarin blir enda mer skadelig ved oppvarming. Jeg ville brukt smør eller ingenting. Absolutt aldri ALDRI margarin. Nei og nei. Vårt setersmør i bordpakke står alltid i brødboksen så det er smøremykt til enhver tid. Bruker allikevel så mye at det ikke harskner. |
Sv: Smør
http://www.matoghelse.no/index.php?cat=48966&id=338505
Sitat:
|
Sv: Smør
OK, Iset. Da blir det ekte smør framover ;)
|
Sv: Smør
Gjelder dette også for Lindberg-kost? Har litt problemer med å finne ut hva jeg skal steke mat i...Alle de sunne oljene tåler jo ikke sterk varme.
|
Sv: Smør
Såvidt jeg vet anbefaler også Lindberg å steke i meierismør eller feks. rapsolje. Han anbefaler IKKE margarin! Heldigvis, mannen er da oppegående. :p
|
Sv: Smør
Meierismør til pålegg og i baking etc.
Cocosa til steking (den "billige" smaker ikke kokos) Cocosa når man vil spise fett med skje (den "dyre" smaker deilig kokos) Margarin er gift! :ja: |
Sv: Smør
Sitat:
|
Sv: Smør
Hm.....der lærte jeg noe nytt igjen!!! Bruker alltid Melange, men heretter blir det kun Meierismår. Takk, takk kloke venner;)
|
Sv: Smør
Hva med bremykt smør? :)
|
Sv: Smør
Bremykt er iallfall bedre enn andre margariner siden det er 70 % smør, men jeg er usikker på hvilken kvalitet oljen er av. Bille absolutt holdt meg konsekvent til meierismør/setersmør. Det trenger jo ikke å stå i kjøleskapet.
|
Sv: Smør
det viste jeg ikke... hmm.
da blir det det neste gang ja. |
Sv: Smør
Jeg ser nå at temaet om smør og smørtyper er diskutert flere ganger før her på forumet (kikket på "lignende tråder" under). Jeg prøvde først å søke etter eksisterende informasjon om temaet, men å søke på "smør" eller "margarin" gir jo en million treff her inne ;).
Men jeg registrerer at det er flere som heller ikke hadde fått med seg dette, så det var da godt for noe. :D |
Sv: Smør
Jeg tror (ikke vet) at bremykt er greit som bordsmør. Det inneholder 70% melkefett og resten rapsolje. Raps inneholder mye enumettet fett som er helt greit bare det ikke er ødelagt i produksjon eller om man bruker det til steking.
Om noen vet noe om dårlig produksjon så si ifra. Raps kan utvinnes med varme og da er vi like langt med bremykt også. En annen måte er å ha en tynn ostehøvel man høvler smør med før bruk. Legg på en tallerken og etter noen minutter kan det smøres... |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:43. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no