![]() |
Stekefett
hvilket smør eller hvilken olje er best å steke i? Tenker da på den som tåler best høy temperatur uten å inneholde transfett... Noen som vet?
|
Sv: stekefett
Hvilket smør? Smør er smør, alt annet er margarin. ;) Meierismør eller setersmør, feks. Alt det står SMØR på. Eller kokosfett, det tåler også høye temperaturer. Olje bruker jeg svært sjelden siden jeg liker å steke på høy varme, men til asiatiske retter passer det jo bedre med olje (litt dårlig med smør i woken, synes jeg) og da bruker jeg rapsolje eller olivenolje. Sikkert dumt, men det er ikke ofte jeg gjør det.
|
Sv: stekefett
Vanlig SMØR!! De det står smør på er goode. ekte setersmør.
|
Sv: Stekefett
Det som tåler aller mest varme, og som er best å steke i er klarnet smør. Dvs at man varmer opp smør på svak varme, og venter til det "gule" i smøret har falt til bunnen. Det klare fettet som ligger igjen på toppen kan du steke med.
|
Sv: Stekefett
Glemte å føye til at dette kalles ghee, og kan kjøpes i helsekostbutikker. :):)
|
Sv: Stekefett
Cocosa (ikke den virgin, men den smaksløse med brun etikett) eller spekk (grisefett som fåes i butikken) kan du bruke til asiatiske retter ! De er jo kjent for å bruke nettopp spekk eller kokosfett.
|
Sv: Stekefett
foretrekker SMØR eller litt olje i wok som iset sier.... men som regel er det SMØR
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:36. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no