Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   En myte eller? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17541)

sma 14-02-08 07:27

En myte eller?
 
Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. :p

Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.

Ikke det at jeg spiser potetet, men har bare aldri hørt det før.:rolleyes:

Fedonisten 14-02-08 08:17

Sv: En myte eller?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sma (Innlegg 403814)
Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. :p

Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.

Vet ikke helt om jeg kan gi deg noe som kvalifiserer til å kalles et ordentlig svar :p - men jeg kan jo prøve :lol:

Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse.

Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : http://www.funksjonellmat.no/hi-maiz...20stivelse.pdf

sma 14-02-08 08:24

Sv: En myte eller?
 
Hm, da lærte jeg sannelig noe nytt i dag også.
Takk for svar! :klem:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:15.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no