![]() |
En myte eller?
Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. :p
Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut. Ikke det at jeg spiser potetet, men har bare aldri hørt det før.:rolleyes: |
Sv: En myte eller?
Sitat:
Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse. Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : http://www.funksjonellmat.no/hi-maiz...20stivelse.pdf |
Sv: En myte eller?
Hm, da lærte jeg sannelig noe nytt i dag også.
Takk for svar! :klem: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:15. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no