Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Barns kosthold (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Barn og søtstoff ... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17550)

moniq 14-02-08 13:24

Barn og søtstoff ...
 
Jeg er absolutt ikke tilhenger av barn og søtstoff og snupp på 20 mnd får ikke noe slikt.
Tenkte jeg skulle kjøre litt mer intens lavkarbo for meg selv frem til sommeren og bruker da splenda og/eller sukrin.

Er det greit å bruke sukrin i matlaging og gi små barn det? :confused:

Finner ikke noe om dette på siden til sukrin så jeg lurer på om noen her inne har erfaringer på det området.

MorStine 14-02-08 13:51

Sv: Barn og søtstoff...
 
*følger-spent-med*

Alyssa 14-02-08 14:13

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Har ingen erfaringer, men av alt jeg har lest om sukrin, kan jeg ikke se noen grunn til ikke å gi det til barn. Det er i hvert fall et naturlig produkt:
"Sukrin er et 100% naturlig produkt, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i bl.a. pærer, meloner og sopp, og har således blitt spist av oss mennesker i lang tid."
Men jeg har altså ingen erfaringer, eller kunnskap utover det jeg har lest.

moniq 14-02-08 14:21

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Alyssa (Innlegg 404060)
Har ingen erfaringer, men av alt jeg har lest om sukrin, kan jeg ikke se noen grunn til ikke å gi det til barn. Det er i hvert fall et naturlig produkt:
"Sukrin er et 100% naturlig produkt, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i bl.a. pærer, meloner og sopp, og har således blitt spist av oss mennesker i lang tid."
Men jeg har altså ingen erfaringer, eller kunnskap utover det jeg har lest.

Det var det jeg også leste så jeg regner jo med at det ikke er noe problem, sikkert bare "sukkerALKOHOLET" jeg har hengt meg litt opp i... he he :rolleyes:

bærrgen 14-02-08 14:45

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Hva er sukrin?

MorStine 14-02-08 14:51

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Ungene her har fått sukrin, men synes ikke det er godt på pannekaker og havregryn feks, pga at det kjennes kaldt ut på tungen... Rare greier, men det er jo en kjølig smak eller hva jeg skal si!?

Alyssa 14-02-08 14:54

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av MorStine (Innlegg 404071)
Ungene her har fått sukrin, men synes ikke det er godt på pannekaker og havregryn feks, pga at det kjennes kaldt ut på tungen... Rare greier, men det er jo en kjølig smak eller hva jeg skal si!?

Ja, det er en kjølig smak. :ja:

sma 14-02-08 15:00

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av bærrgen (Innlegg 404067)
Hva er sukrin?

http://www.sukrin.no/

:)

bærrgen 14-02-08 19:26

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sma (Innlegg 404082)

Takk :D Kunne nesten ikke vært enklere :rodme:

sma 14-02-08 19:41

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Det enkle er ofte det beste. :D

energibunten 14-02-08 20:46

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Ser ut til at Erythritol (som sukrin er laget av) er helt greit. Det smaker som sucrose, og det er vel bare den kjølige følelsen og at det smaker litt mindre søtt pr mengde som er forskjellen...og at det er omtreng 0 carbo.

Erythritol tas opp i tynntarmen og skilles ut gjennom urinen. Så lenge man spiser normal mengde vil tynntarmen kunne ta unna. Om man spiser for mye kan det gå over i tykktarmen og gi litt "løsaktig effekt".

Det trigger ikke insulin og har faktisk også en antioksidantisk effekt.

Men alt med måte sier jeg...

moniq 14-02-08 21:00

Sv: Barn og søtstoff ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av energibunten (Innlegg 404278)
Ser ut til at Erythritol (som sukrin er laget av) er helt greit. Det smaker som sucrose, og det er vel bare den kjølige følelsen og at det smaker litt mindre søtt pr mengde som er forskjellen...og at det er omtreng 0 carbo.

Erythritol tas opp i tynntarmen og skilles ut gjennom urinen. Så lenge man spiser normal mengde vil tynntarmen kunne ta unna. Om man spiser for mye kan det gå over i tykktarmen og gi litt "løsaktig effekt".

Det trigger ikke insulin og har faktisk også en antioksidantisk effekt.

Men alt med måte sier jeg...

Så flott! Takk for tilbakemeldingen. :D

Alt med måte er jeg helt enig i, ikke noe hun kommer til å få hver dag. Lager jeg til henne bruker jeg små mengder fruktose, aldri sukker.
Men noen ganger SKAL hun bare ha det jeg spiser så det er greit å vite at det ikke er skadelig på noen måte. :)

Greit å ha mulighet til å bake kaker alle kan spise :p

Eirian 19-02-08 12:09

Re: Sv: Barn og søtstoff ...
 
Jeg har brukt sukrin i bla. Tiramisu og kakao, og det har gått helt fint.
Min datter får kunn bittelitt av det, og ikke kunstig søtning (heller ikke sukker selvsagt).


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:37.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no