Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bearnaisesaus lavkarbo (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17820)

Gerd 24-02-08 16:27

Bearnaisesaus lavkarbo
 
Bearnesaus
(tatt utgangspunkt i sausen fra ketolyseboka)

200g smør
2 eggeplommer
2ss vann
ca 1-2ts tørka persille eller gressløk
2ts tørka estragon
2-3 dråper sitronsaft

-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.
-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.
Ta kjelen av varmen.
-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.
- ha i urtene og sitronsafta
smak til med pepper og ev. salt.

For en litt rundere smak, tilsett litt fløte eller soyamelk. Varm opp igjen til sausen tykner. Skal ikke koke.

Tuppen 24-02-08 19:30

Sv: Bearnesaus Lavkarbo
 
glimrende! har ikke boka mi- så greit å ha oppskrifta framme nå :suss:

karb?

Gerd 24-02-08 19:47

Sv: Bearnesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tuppen (Innlegg 409720)
glimrende! har ikke boka mi- så greit å ha oppskrifta framme nå :suss:

karb?

iflg boka så er det 2 karber på hele sausen uten fløte/soyamelk. Spørs jo hvor mye man bruker av det :ja:

energibunten 24-02-08 20:37

Sv: Bearnesaus Lavkarbo
 
nammis, ville ikke kalle dette "lavkarbo", men "ekte" ;-)

Gerd 24-02-08 20:45

Sv: Bearnesaus Lavkarbo
 
;) Det er ekte lavkarbo :D

Smakte myyyye bedre en kjøpesausen. Til og med vesla sa at den var bedre!! Og henne hører jeg på ;) :ja:

Annemora 25-02-08 00:35

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Det enkle er ofte det beste; ikke skyt. Jeg fant "hurtigoppskrifter" på bearnaise-/ hollandaisesause i en kokebok som fulgte med microbølgeovnen jeg kjøpte da jeg bodde i Sverige for opptil mange år sida. Enkelt og nydelig; intet er som mat laget på ferske råvarer. :)

energibunten 01-03-08 00:13

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Brodern lager god bernaissaus (omtrent som din oppskrift) og sønnen min går helt amok ...

Elanessë 01-05-08 18:33

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Hmm... vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Men for det første så syns jeg den var alt for salt. Og ganske for tynn. Tror det var smøret som gjorde begge disse tingene, kan det være en idè om jeg tar mindre smør neste gang men følger resten av mengden på ingrediensene slik det skal være? http://s248.photobucket.com/albums/g...sann/th_hm.gif

Men det kan jo hende at jeg er litt kresen da, da jeg syns Knorr sin pose-bearnaisesaus er verdens beste saus http://s248.photobucket.com/albums/g...nn/th_flau.gif

Gerd 01-05-08 18:54

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Hmmm..

Min blir tykk, tykkere enn posesaus :ja: Bruker nesten ikke salt i. Bare en liiiiiten klype....

Elanessë 01-05-08 19:34

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Jeg hadde ikke salt oppi i det hele tatt. Mistenker at mengden smør gjorde det så salt

Gerd 01-05-08 19:36

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Kanskje det :ja: Jeg bruker vanlig meierismør :)

Nola 16-01-09 23:39

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
fant ut hvorfor sausen ikke skal koke, den skiller seg:( brukte 20 min på å lage den så ble den ødelagt, hadde gledet meg te å endelig ha baernaisesaus, ble bare løvbiff på meg...

Kitt 16-01-09 23:46

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Elanessë (Innlegg 454879)
Men det kan jo hende at jeg er litt kresen da, da jeg syns Knorr sin pose-bearnaisesaus er verdens beste saus http://s248.photobucket.com/albums/g...nn/th_flau.gif

Det må være Knorr sin, ja!:sikle:

Men så har jeg til gode å lage selv enda!:p

Kanskje prøve denne til biffstrimlene på søndag?:ja:

Carisma 16-01-09 23:46

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nola (Innlegg 618256)
fant ut hvorfor sausen ikke skal koke, den skiller seg:( brukte 20 min på å lage den så ble den ødelagt, hadde gledet meg te å endelig ha baernaisesaus, ble bare løvbiff på meg...

"vanlig" bernaise som skiller seg kan man "fikse" med en skje kaldt vann, mulig det fungerer på denne også?

commit 17-01-09 00:31

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Denne fant jeg i forumet her en plass.
Mye mindre smør da men.....kjempegod og jeg som aldri har laget bernaisesaus før lyktes ved første forsøk...

50 gram smør
1 dl fløte
1-2 ts sitron
1 ts (++) estragon
2 eggeplommer

Smelt smør i en panne.
Bland i fløte og sitron.
Rør inn eggeplommer.
Ha i estragon.

Dette skal ikke aldri koke.

Jeg gjør det slik at når smøret er smeltet, setter jeg panna til side og lar den få kjøle seg bittellitt.
Heller i først fløte, så sitron, (sitronen kan skille fløten hvis du blander fløte og sitron i sammen, men det går fint når du blander først fløten i smøret, så sitronen etterpå.)
Setter panna på plata igjen varmer bittelitt, før jeg tar den til side igjen og avkjøler bittelitt, og rører inn plommene....

Varmer den litt og setter den til side mens den tykner....rører litt innimellom...

Gerd 17-01-09 00:34

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 618275)
"vanlig" bernaise som skiller seg kan man "fikse" med en skje kaldt vann, mulig det fungerer på denne også?

Ja en skje kaldt vann hjelper viss den skiller seg.(Står i boka, har aldri opplevd det selv) :)

Nola 17-01-09 10:27

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 618359)
Ja en skje kaldt vann hjelper viss den skiller seg.(Står i boka, har aldri opplevd det selv) :)

skal prøve det, vis det sjer neste gang, ble så lei meg at jeg bare heiv resten...

Adelaide 17-01-09 10:34

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Jeg skal ha biff i kveld og tenkte jeg skulle lage denne oppskriften:

75 gr smør
1 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss bernaise-essens
estragon og persille (tørket fra glass)
Saften av en kvart sitron.

Men nå lurer jeg på om det kanskje blir feil......
(jeg får besøk av en venninne, så vi skal dele på sausen)

screwball 18-01-09 07:57

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Hvordan ble den - virket som mye sitron?

Adelaide 18-01-09 12:23

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av screwball (Innlegg 619447)
Hvordan ble den - virket som mye sitron?

Er det min oppskrift du tenker på?

Jeg regnet ut ca karb på min oppskrift og det ble 4 gr karbo.
Oppskriften er til to-tre porsjoner, så da er ikke karboinnholdet så mye om man har spart inn litt på de andre måltidene.
Dette er ikke en saus jeg spiser flere ganger i uken, men til lørdagsbiffen bare.
:)

energibunten 18-01-09 15:33

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
At man får syren opp i gjør at det unngår å skille seg.

peruvian 16-02-10 17:37

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Når dere skriver "smør" mener dere vanlig smør, eller meierismør? Prøvde akkurat med meierismør (det MÅ være feil) og det smakt kun smør. Hadde vært fint med raskt svar så jeg får laget meg ny =D

Carisma 16-02-10 17:48

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av peruvian (Innlegg 833018)
Når dere skriver "smør" mener dere vanlig smør, eller meierismør? Prøvde akkurat med meierismør (det MÅ være feil) og det smakt kun smør. Hadde vært fint med raskt svar så jeg får laget meg ny =D

Finnes det noe annet type smør enn meierismør? Håper du ikke mener MARGARIN :D

Gerd 16-02-10 17:55

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av peruvian (Innlegg 833018)
Når dere skriver "smør" mener dere vanlig smør, eller meierismør? Prøvde akkurat med meierismør (det MÅ være feil) og det smakt kun smør. Hadde vært fint med raskt svar så jeg får laget meg ny =D

Smør, ja, meierismør. (er kun det som er smør ;))

Viss det smakte kun smør, så kan du nok ha i mer urter og sitron :)

Chunky 16-02-10 18:00

Sv: Bearnaisesaus Lavkarbo
 
Vi lager bearnaise ofte, men tar det litt på slump, så jeg har ikke nøyaktige mål (finnes over alt på nett). Har bare et par kommentarer til oppskriftene over:

1. Aner ikke hvordan dere klarer å lage god bearnaise uten hvitvinseddik?

2. Bruk klarnet, usaltet smør

3. Bruk helst frisk estragon (fryser ned mengder om sommeren), og bruk mye mer enn du gjør med tørket estragon

3. Finhakket sjalottløk er et must!

4. Litt tørr hvitvin er ikke nødvendig, men det skader ikke heller

5. Det skal egentlig ikke være fløte i bearnaise, men jeg bruker en skvett (og vel så det) likevel

6. Bruk vannbad når du rører i eggene (og løft det bort av og til), så kan du ikke feile

Tro meg. Dette er noe helt annet enn den smakløse sukkervarianten du får i pose!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:19.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no