![]() |
Carbalose Flour vs. Carbquick
Jeg driver fremdeles å skal bestille meg litt småtteri ;)
Så ser jeg dette "melet" som man kan bake pizzabunn o.l. av....men hva er forskjellen, og hvilket er best? Er det sånn at Carbquick er en ferdig bakemix, og Carbalose Flour er mel som man selv må tilsette "resten"? Setter pris på erfaringer fra dere her :) |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Sitat:
Carbquik er en bakemix (har en slik i skapet mitt):)). Den inneholder carbalose melet, og bakepulver/natron, og er fint til pannekaker, lapper etc. som den er. Carbalose er en ren meltilsetning som jeg bruker sammen med speltmel og soyamel,når jeg lager pizzabunn. Fikk disse tipsene da jeg kontaktet kundeservice hos [Reklame] Lykke til med bakingen din:)! jeg er ihvertfall førnøyd |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Sitat:
|
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Sitat:
Husk at vi har så sterk krone, så ved 100 svenske kr= ca 85 norske kroner:):)!så da blir det jo litt RABATT!!!:) |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Husk at vi har så sterk krone, så ved 100 svenske kr= ca 85 norske kroner:):)!så da blir det jo litt RABATT!!!:)[/quote]
Ja det er sant:D Men jeg tenkte på det med pizzabunn. tror du jeg kan lage den bare på speltmel og carbalose? Og hva slags speltmel er best å bruke? Syns det er litt vanskelig å orientere seg i produktjungelen ;) |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Merket spiller ingen rolle, men du bør bruke fullkorn speltmel.
Det finner du i du i de litt større butikkene, eller du kan be lokalbutikken å ta det inn til deg. Prøv deg frem med 1/2 part av hver meltype, bruk tørrgjær. Bland mel og tørrgjær sammen med 1 ts salt og litt splenda 2ss, da får du litt rundere smak på pizzaen. Varm melk opp sammen med 2ss olivenolje, husk melken kan være litt varmere enn med vanlig gjær, når du bruker tørr gjær. (melk er nødvendig for å gi næring til gjæren). Elt godt sammen. Er deigen bløtt, tilsett mer spelt. Bruker noen ganger lenger tid enn vanlig hvetemel til heving. Settes til heving ( pakk bollen inn og legg den under dyne, pledd etc). Kjelves ut og etterhvetes. Jeg anbefaler at du har på sausen og lar den stå litt i ovnen å heve før jeg pynter den ferdig. Dette for at den ikke skal tørke under etterhevingen. Lykke til |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Merket spiller ingen rolle, men du bør bruke fullkorn speltmel.
Det finner du i du i de litt større butikkene, eller du kan be lokalbutikken å ta det inn til deg. Prøv deg frem med 1/2 part av hver meltype, bruk tørrgjær. Bland mel og tørrgjær sammen med 1 ts salt og litt splenda 2ss, da får du litt rundere smak på pizzaen. Varm melk opp sammen med 2ss olivenolje, husk melken kan være litt varmere enn med vanlig gjær, når du bruker tørr gjær. (melk er nødvendig for å gi næring til gjæren). Elt godt sammen. Er deigen bløtt, tilsett mer spelt. Bruker noen ganger lenger tid enn vanlig hvetemel til heving. Settes til heving ( pakk bollen inn og legg den under dyne, pledd etc). Kjelves ut og etterhvetes. Jeg anbefaler at du har på sausen og lar den stå litt i ovnen å heve før jeg pynter den ferdig. Dette for at den ikke skal tørke under etterhevingen. Lykke til |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Sitat:
:o) Om du har flere baketips så kom gjerne med dem!:) |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Ja, med tanke på pizza!.
Jeg bruker egg på pizzaen jeg lager. De er da selvsagt kokt før jeg legger dem på. |
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
jeg bruker Mama Lupes Tortillas (lavkarbo) til pizzabunn. Enkelt og godt :)
|
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Sitat:
|
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Da blir det lavkarbo, hjemmelaget pizza på meg i kveld :-)
|
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Har aldri hørt om carbalose elle carbquick før, men jeg syns det var litt rart navn på den siste. Får assosiasjoner til raske karber, liksom ... :)
|
Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick
Ja en får inntrykk at det med tanke på selve navnet.
Men kopiert rett ut fra siden: Innhold: 2 gr effektive karbohydrater per servering (1 bolledeig). |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:37. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no