![]() |
Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Er svært forelsket i cocosasjokoladen som det verserer oppskrift på her inne. :hearts::hearts: En fantasisk måte å få i meg nok cocosa på. Men ble litt sjokkert i butikken idag da jeg oppdaget at det var stor forskjell i karbohydratinnhold på mørk sjokolade. Har en hjemme fra før som er en ekstra mørk sjokolade (økologisk til og med) 87 % kakao. Denne inneholder 36,6 g karbo pr. 100 g. Den med minst karboinnhold jeg fant i min butikk var 86 % kakao og inneholder "bare" 19 g karbohydrat. Jeg forstår ikke hvorfor det kan være så stor forskjell når kakaoinnholdet er likt. Men til skrekk og advarsel, følg med på næringsinnholdet.
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Du må huske på å trekke fra sukkeralkoholene. Om det står Karbohydrat, herav sukkeralkoholer så og så mange prosent, skal det trekkes fra karbene:)
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Det er vel skjelden sukkeralkoholer i så mørk sjokolade?
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Det er stor forskjell i sukkerinnholdet. Derfor forskjell i karber.
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
Det er Freias Premium Dark som har 19, ikke sant? Den her jeg brukt til Cocosasjokoladen min og da blir det den fremover også. |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Freia Premium har 19 karber i hele plata ja. 86 % altså. Den med 70 % har rundt 35.
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Ja, det er Freia Premium dark.
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
WoW. Jeg fant en med enda mindre karbohydtater. Cloetta Mørk choklad 72%. Inneholder 35 gram karbohydrater, hvorav 25 gram sukkeralkoholer. Da blir det vel bare 10 gram igjen.
Jeg klarer ikke å la være å sjekke sjokoladene når jeg går forbi. :_plystre: |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Hva inneholdt den i tillegg, da? Maltitol!? :eek:
*tar et skritt tilbake* |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
Den er søtet med maltitol og sukralose. Betyr det at vi ikke kan spise den? Jeg hadde tenkt å smelte litt sammen med cocosa og slenda. |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
De som ikke havner på do med fødselsmerter av maltitol kan spise den jo. Jeg er desverre ikke en av dem. :p
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Usj, maltitol ja. :rolleyes:
Går greit med noen biter, men ikke mer enn det. :D Heldigvis så syns jeg det går greit med 86% sjokkisen også da. :) |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Er det maltitol i dem går jeg i en STOOR ring utenom, ja - på lik linje med Mor Stine og Iset.
Nei, da holder vi oss til Premium Dark, tenker jeg - synes egentlig at 86% er den som funker best med Cocosa likevel. Og jeg som ikke kunne fordra mørk sjokolade før! :D Jeg lurer på hva jeg ville synes om vanlig melkesjokolade nå...? |
Re: Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
Jeg fikk en melkesjokoladebit i hånda, bokstavelig talt, for en stund siden, og pga. omstendighetene måtte jeg bare spise den. Det var ikke noe godt nei, tungen krøllet seg fordi det var så søtt, og smaken var skikkelig kvalmende. Jeg blir nesten uvel av tanken. Skal sjekke de mørke jeg finner i helsekosten neste gang jeg er innom, jeg spiser bare sjokkis som utskeielse og da har jeg ikke brydd meg om karbene. |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Jeg hadde samme reaksjon på en hjemmelaget fudge her over nyttår. Holdt på å gå i gulvet, så søtt var det! :eek:
Kanskje best å ikke utfordre skjebnen.... |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Har lest hva dere alle har skrevet om maltitol. Kjøpte idag en sukkerfri
sjokolade på Rema,Anton Berg ,Inneholdt 46 KH pr 100 gr,hvorav 43 av disse er maltitol. Kom da fram til at 100 gr sjokolade er 2 KH. Er dette rett? Har spist hele plata på 45 gr jeg !! Klarte ikke å holde meg.... Bare det ikke blir noe magetrøbbel, men da har jeg kanskje lært! |
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
men kakao da? Har laga meg en kopp kakao et par ganger, når suget har blitt for sort, og har brukt kakao, melk og natreen med litt kanel i.
|
Sv: Stor forskjell på karber i 86 % sjokolade
Sitat:
Veldig mange her inne som ikke skal drikke melk da vettu. Har selv prøvd soyamelka, men må ærlig talt si at jeg synes melka er kvalmende vannaktig. Men jeg ser også inne på forumet her at det kan gå an å blande fløte og vann, men vet ikke hvordan det smaker jeg da :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:43. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no