![]() |
Dronning Maud's fromasj
1 Vedlegg
Fant ikke oppskrift på denne da jeg søkte her, så legger ut. For dette er noe som er godt i vårdagene :D er jo mange som har festdager fremover..
Husker besto lagde den et par ganger da jeg var liten. Har ikke hennes oppskrift, men laget meg min egen etter å ha sjekket litt på nettet. 3 plater gelatin 4 eggeplommer 2ss sukrin - ev 3ss, synes 2 var nok (jeg har med litt malt vanilje i, satte ingen dårlig smak, men er ikke nødvendig) 1/3dl fløte ca 1/2dl sherry (cognac er også godt, portvin nevnes også) - fikk akkurat vite at Besto brukte rom i sin knappt 1/2 dl vann sjokolade ca 70g - eller etter smak, raspes (ostehøvel funker bra) noen jordbær - mange lager uten, så det er litt smak og behag Legg gelatinplatene i bløt 5 min Visp eggedosis av eggeplommene og sukrin(ev ditt valg av søtstoff) Visp fløten til krem Visp krem og sherry inn i eggedosisen Kok opp vannet og rør ut gelatinen Visp i egge/kremblandingen mens den oppløste gelatinen helles i en tynn stråle ned i bollen Legg lagvis - sjokolade - fromasj - jordbær - sjokolade -fromasj-... Settes kjølig NAM :p:p:p |
Sv: Dronning Maud's fromasj
Åh...denne så digg ut!!
Noe til 17.mai kanskje?? |
Sv: Dronning Maud's fromasj
dette er vestlandets bidrag til desserthimmelen! Løp og lag! denne husker jeg fra haugesund..mmmm
|
Sv: Dronning Maud's fromasj
Oi oi oi, det var en gammel klassiker som jeg husker jeg elsket da jeg var mindre. Mmmm, den skal prøves :sikle:
|
Sv: Dronning Maud's fromasj
oooooooo Det så sykt godt ut!
|
Sv: Dronning Maud's fromasj
synes den er veeeeldig god ja, men den er mektig - så jeg kan ikke spise så mye om gangen ;) er egentlig ikke en dum ting det da ..
|
Sv: Dronning Maud's fromasj
Får vann i munnen...
|
Sv: Dronning Maud's fromasj
Jeg prøvde å lage denne her om dagen og den ble heeelt rennenes. Hva er det jeg gjør galt da??
Og er det sånn at man må røre i den hver halvtime før den blir stiv?? For den skilte seg :hylgrine: Vil ha DMF |
Sv: Dronning Maud's fromasj
Sitat:
Pisket fløten ganske stiv.. ? Vet ikke hva du brukte som søtning. Kanskje det har noe å si? Klemte du godt ut bløtevannet før du rørte ut i det kokte vannet? Går an å lage med eggedosis av 2 hele egg også. Da kan du jo piske eggedosisen stivere. Med hvitene først. Tror det er viktig å helle gelatinen i sakte. Slik at det blander seg godt. Vispet nok ganske godt med gelatinen i før jeg helte opp i skål. Har dessverre ikke noen god forklaring :( Min var nesten stiv før den kom i kjøleskapet. |
Sv: Dronning Maud's fromasj
Det så knallgodt ut!! :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:15. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no