Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Dressingforslag? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=19030)

HegeT 23-04-08 15:03

Dressingforslag?
 
Her går det stort sett i rømme som dressing, men det hadde vært godt med litt annen dressing også........blir liksom litt kjedelig med bare rømme..


Har du noen gode oppskrifter på dressing, som er godt og "lovlig" , og som erstatter rømme?.

Madamim 23-04-08 15:20

Sv: Dressing forslag...????....
 
Jeg pleier å blande Fader Martin Dressing i rømmen, det blir litt annen smak da. Evt. andre dressinger, er bare obs å karbinnholdet.

Gerd 23-04-08 15:32

Sv: Dressing forslag...????....
 
Her er noen:

http://forum.lavkarbo.no/showthread....light=dressing

http://forum.lavkarbo.no/showthread....light=dressing

http://forum.lavkarbo.no/showthread....light=dressing

Ellers så er favoritten i huset:

1 boks rømme
sitronsaft og splenda til du får et litt syrlig/søt smak.
Tar det på feelingen sjøl, så jeg vet ikke helt hvor mye.
Denne blir litt tynnere enn bare rømme-konsistens

:)

HegeT 23-04-08 16:01

Sv: Dressing forslag...????....
 
Tusen takk for svar.......:)
Da skal det bli litt "ny" dressing på middagsmaten i dag.....:D

Stupedama 23-04-08 16:12

Sv: Dressing forslag...????....
 
Tomt risteglass (syltetøyglass eller lign med lokk)
en god splash kaldpresset olivenolje 1-2 dl
en god splash epleeddik, hvitviseddik eller lign 1/2 -1 dl
1-2 tskj sennep (Dijon eller annet)
salt
pepper
litt splenda
evt et hvitløksfedd/grønne krydderurter av noe slag, enten basilikum eller persille eller gressløk
saften av en halv sitron er godt

rist godt og du har god dressing i mange dager
ble den for sur har du mer olje i, evt mer splenda
ble den for oljete tar du mer eddik i

kjøleskap :)

LilleVille 23-04-08 21:25

Sv: Dressing forslag?
 
Jeg pleier å blande rømmen med litt ketchup uten sukker, og litt tabasco eller annen chilisaus. Har også oppi krydder etter smak, gjerne løkpulver, paprika og masse dill. Blir litt party-dressing aktig :)

Ellers kan du søke på nett etter oppskrift på EKTE caesar-dressing, den er lett å gjøre lavkarbo. Husker ikke akkurat, men det er eggeplomme, olje, litt senep, litt eddik, salt, pepper og revet parmesan.. og sikkert noe annet krydder... mmmmmmm

Madamim 23-04-08 22:02

Sv: Dressing forslag?
 
Jeg vet ikke om den er lovlig, en må jo regne ut litt da, regner med det er en stor porsjon dette her, funnet her: http://dinmat.adressa.no/Temasider/R...selige-salater


Cæsardressing:
10 eggeplommer
5 fedd finhakket hvitløk
10 ansjosfileter
3 ss dijonsennep
1 dl sitronjuice
1 ss worcestersaus
0,5 l olivenolje
Salt og pepper

Kjør alle ingredienser i en kjøkkenmikser, smak deg fram med salt og pepper.
PS: Pass på at alle ingredienser holder samme temperatur slik at dressingen ikke skilles.

LilleVille 23-04-08 22:16

Sv: Dressing forslag?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Madamim (Innlegg 448475)
Jeg vet ikke om den er lovlig, en må jo regne ut litt da, regner med det er en stor porsjon dette her, funnet her: http://dinmat.adressa.no/Temasider/R...selige-salater


Cæsardressing:
10 eggeplommer
5 fedd finhakket hvitløk
10 ansjosfileter
3 ss dijonsennep
1 dl sitronjuice
1 ss worcestersaus
0,5 l olivenolje
Salt og pepper

Kjør alle ingredienser i en kjøkkenmikser, smak deg fram med salt og pepper.
PS: Pass på at alle ingredienser holder samme temperatur slik at dressingen ikke skilles.

Ser omtrent ut som dressingen jeg tenker på ja, har sett dem lage det på BBC food :)
10 eggeplommer og en halv liter olje ja.. i tillegg til alt annet, da nærmer vi oss 1 l dressing... burde holde en stund :)
Den jeg så hadde i tillegg mengder revet parmesan rørt inn på slutten... mmmmmmmmm

Ida 24-04-08 09:05

Sv: Dressing forslag?
 
Denne erstatter kanskje ikke rømmedressing, men er veldig god og kan brukes til mye. Jeg lager basilikum-olje av fersk basillikum, hvitløk, rapsolje, sitron, salt&pepper. Kjører det hele med stavmixer. Denne er veldig god oppå salat og jeg bruker den som smaksforsterker i mange matretter. En dæsj i tomatsausen, på omeletten, i suppa, over pizzaen, i gryteretter og er veldig god over brie-ost. Tidligere brukte jeg den i steden for smør på brødskiva sammen med pålegg. Fyll opp i en fin flaske. Anbefales å ha stående på kjøkkenbenken!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no