![]() |
Agavenektar
Leste i Aftenposten i dag om agavenektar, som skal være et naturlig søtningsstoff med lav GI - noen av dere som har peiling? Er det gunstig?
Går det an å få kjøpt? Jeg har googlet det, uten særlig mange interessante resultater... |
Sv: Agavenektar
Googlet det som agavesirup, og det ser ut til at man kan få kjøpt det hos Helios.
Blir fremdeles glad for å høre erfaringer! |
Sv: Agavenektar
Jepp - brukte det endel før, men lenge siden nå. Det er kaktus-sirup. Og du får kjøpt det på Helios. Jæ..... dyrt for en liten flaske. Nydelig i te, eller som situp på youghurt med frukt og nøtter f eks.
Jeg hadde helt glemt det, jeg, kanskje jeg skal kjøpe med en flaske igjen? Men jeg husker at det var så dyrt, 60-70 kroner for en liten flaske, og det var for 7 år siden! |
Sv: Agavenektar
Oi! Men stevia som er helt naturgli, og et laaaaangt bedre alternativ enn all annen søtning vi har tilgjengelig i Norge er veldig dyrt, men så skal det lite til før det blir søtt nok.
Men noen som vet om blodsukkerpåvirkningen av dette? Interessant :) |
Sv: Agavenektar
Nice! Jeg har jo hatt våte drømmer om gresk yoghurt med nøtter og honning, så dette må sjekkes ut :D
GI skal være ca 32, Photo, på linje med feks erter, og fruktose. I Aftenposten sto det at det er velegnet for slankere og diabetikere :) |
Sv: Agavenektar
helt genial til gresk youhurt, den har jo faktisk litt honningsmak.
|
Sv: Agavenektar
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Kopierte inn "litt" info fra stevia.no Tror stevia ikke er det dummeste :)
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Hmja, dette høres jo bra ut! Takk skal du ha! :) Man skal vel ta info om Stevia fra "stevia.no" med en klype salt, men det er vel neppe verre enn andre søtstoffer iallfall. Får man kjøpt i helsekost, eller må det bestilles?
|
Sv: Agavenektar
Tok med et ark med litt info om kakaosmør og kakaomasse sist jeg var på helsekost. Der står det litt om Agavesirup også. Har ingen personlig erfaring.
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Jeg har lest mye uavhengige saker om Stevia.
Stevia har blitt brukt som søtningsmiddel siden tidenes morgen so to speak. Indianerene brukte det, i Kina søtes stort sett alt med Stevia. Vi må være klar over at det er sterke markedskrefter som har påvirket valget av søtningsmiddel i vesten. Aspartam er direkte farlig, Splenda er behandlet med klor, enn det skal være bedre, Stevia er et ekstrakt av en plante, det er tusen ganger søtere enn sukker, så man må være forsiktig med doseringen. Det er ikke godkjent som "menneskemat" i Norge, men dyr kan vi gjerne gi noe som er tusen ganger søtere enn sukker til :rolleyes: Man får kjøpt det fra utlandet, det er bare å google det, og bestille det fra nettet. |
Sv: Agavenektar
Hva med Natreen? Bruker sukettene til Natreen, også når jeg trenger flytende søtt, bare løser det opp i litt varmt vann. Har begrenset bruken veldig nå da, vil egentlig slutte helt, men greit å ha et noenlunde sunt alternativ når man har lyst på noe søtt..
|
Sv: Agavenektar
Natreen inneholder bl.a cyclamat som lages av benzen. Brukes noen steder i stedet for bordsukker. Men er forbudt i USA.
Personlig tror jeg stevia, agavesirup eller bjørkesøt er mye renere og naturligere produkter. Men man bruker jo lite, og smaken er jo også forskjellig - kan vel også være litt tilvenning? Jeg har testet meg kinesologisk hos en jeg kjenner, og jeg stoler veldig på testene hennes. Jeg tåler stevia og sukrin (et sukkeralkohol) godt. Tåler ikke natreen, splenda eller fruktose (men tror den fruktosen jeg testet meg på var kjemisk fremstilt - har lyst å teste agavesirup en gang.. Den må jo være naturlig slik jeg leser det :)) |
Sv: Agavenektar
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Leser mye rart noen ganger. Leste om Xylitol i et blad som heter Nexus for noen år siden. Var veldig overbevisende for meg. Men er kanskje lett å overbevise ;)
Bjørkesøt er xylitol. Her kan du lese mer - jepp, igjen direkte fra produsent, så bør leses litt kritisk :) - tror jo alt bør leses kritisk jeg da, bare ikke alltid jeg gjør det som sagt. http://www.pharmax.no/xylitol.php |
Sv: Agavenektar
Sitat:
|
Sv: Agavenektar
Hei - hvordan reagerte du negativt på Splenda?
Jeg lagden en kake med nøtter, egg, kakao og splenda. Dagen etter ble jeg skikkelig dårlig, sterk diare og oppkast som varte i noen timer. (Delikat å gjøre det samtidig...). Jeg lurte på om det kunne ha noe med Splenda å gjøre, men det kan selvfølgelig ha vært noe helt annet! |
Sv: Agavenektar
Jeg reagerer nok ikke så raskt og voldsomt, men har fått hodepine og følt meg uvel - følte jeg tålte litt. Vi er forskjellige. Jeg tør ikke si om du har reagert på splenda eller noe annet. Har vært litt forskjellige ting som har plaget folk i mage/tarm området i vinter og vår...
Men du finner nok ut av det om du tar sjansen på å prøve en gang til... :confused: Ikke morsomt med slike reaksjoner :( Men man blir jo bra igjen :) |
Sv: Agavenektar
Ellers så stoler jeg på min kollega i forhold til muskeltesting - som er en del av kinesologien. Da gir kroppen svar på om det er noe den vil ha eller ikke. Så enkelt og så vanskelig ;) og jeg prøver la kroppen bestemme litt av slike ting. Hender absolutt den vet bedre enn huet :D
|
Sv: Agavenektar
Når jeg leste overskriften på denne tråden så trodde jeg det var noen som var veldig glad i Tequila :D
|
Sv: Agavenektar
Er det ikke Stevia som selges som dyrefòr i Norge?..
Om det er det, synes jeg det smaker dritt..Skikkelig bittert... |
Sv: Agavenektar
Man kan få kjøpt både agavenektar og stevia på www.iherb.com. Mye rimeligere enn i Norge, og stooore flasker(som alt annet i USA)!! ;)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:15. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no