![]() |
Aubergine-dip
Beste vegan-mannen ga meg oppskrifta på denne ytterst mmmmm-gode dipen! Anbefales!
AUBERGINE-DIP Du trenger:
Sett ovnen på ca 200 gr, skjær et langt snitt i auberginen (ellers eksploderer den, no kidding!), og ha den i en ildfast form sammen med hvitløken. Stek i ca 30 min. Avkjøl, og skrell auberginen og hvitløken og fres det sammen med de øvrige ingrediensene med en stavmikser eller lignende. Mmmm! Kan spises som tilbehør. I dag spiste vi den til burgere. |
Sv: Aubergine-dip
Mmm denne hørtes god ut da!
|
Sv: Aubergine-dip
Den ble kjempegod! Men man kan gjerne være litt forsiktig med chillien! ;)
|
Sv: Aubergine-dip
Sitat:
Det fant jeg akkurat ut! Skummel mat, detta :D:D |
Sv: Aubergine-dip
OI :eek:! Jøss, kanskje man bør snitte den også?
|
Sv: Aubergine-dip
Fantastisk godt, Photo! :klem:
Hadde den til biff i går, dette blir en stayer! |
Sv: Aubergine-dip
Mm...yummy
Denne heter noe så artig som Baba Ganoush på libanesisk.:p Neesten som Ali Baba.. :-) Regnes som en av nasjonalrettene der. I Hellas kaller de den for Melitzanosalata, og der bruker de oftest eddik, og ikke sitron. Så vet man hva man skal bestille på Hellas-ferien i sommer! :) Både chili og det med tomaten var nytt for meg, men det finnes vel masse varianter av en så kjær rett, som finnes i flere av landene ved middelhavet. ...men: en hel hvitløk? Ikke skrivefeil? I de oppskriftene jeg har brukt, har det vært fra et til et par fedd. Er det godt med en hel? Kanskje jeg må prøve det i så fall! |
Sv: Aubergine-dip
Sitat:
|
Sv: Aubergine-dip
Jeg trodde det stod "Albertine-dip" først. :knegg:
|
Sv: Aubergine-dip
Sitat:
Så aubergine-dip med et gigatonn hvitløk må prøves, altså. Note to self. Lat-leser som jeg er, så så jeg først nå at hvitløken skulle bakes sammen med auberginen - da blir jo smaken fløyelsmyk og ikke så sterk! * løpe og lage* |
Sv: Aubergine-dip
Sitat:
Fikk denne som sagt av en venn, og jeg stusset selv over det med hvitløken, men som du kommenterer lenger ned, den blir litt søtere og mildere når man baker den først. En advarsel jeg fikk, er forresten å ikke la den bake i mer enn en halvtime, for da blir den helt suppe. |
Sv: Aubergine-dip
Har lagd denne... den var STERK... men god da!!
|
Sv: Aubergine-dip
Hvor mye olje er det snakk om skal brukes her?
|
Sv: Aubergine-dip
En skvett ;) Nei, et par tre spiseskjeer, tenker jeg! Jo mer olje, jo mer flytende dip :)
|
Sv: Aubergine-dip
Håper det er greit at jeg dytter litt på denne! Den er verdt det:)
Min favoritt-matskribent David Lebovitz har en oppskrift på den liknende retten Baba Ganoush (som jeg nevnte lenger opp i tråden) på bloggen sin i dag. Super blogg som er verdt en titt - men advarer mot sterke bilder og beskrivelser i de andre oppskriftene!:eek:, han er først og fremst konditor :D Masse bra Paris-tips og beskrivelser også! :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no