Økt kolesterol og leververdier
Iflg boken skal kolesterolet heller gå ned på denne kuren, men mitt har gått opp fra 5.4 til 6.3. Jeg har spist MYE salat og grønnsaker generelt + tatt vitaminene mine.
Leververdiene mine har også økt, ASAT var visst en forhøyet. Noen som kan hjelpe meg med hva dette betyr? Bør jeg slutte med ketolyse? Min lege bare føyset det vekk og sa "ingen grunn til bekymring". Men det må jo være noe galt når det går feil vei? |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Jeg fikk streng beskjed av min lege om å slutte med ketolyse, men jeg fortsatte i flere uker her, fordi "alle" sa det var forbigående. Dessverre, det var det ikke :confused: Har fått kolestrolsenkende tabeletter, men strever det jeg kan for å klare å få det ned på egenhånd. Dvs fettfattig kost.... Er kjempespent på hvordan det går nå, skal ta nye prøver om noen uker. Jeg sendte Dr.Torkil spørsmål både her og via PM, men fikk aldri noe svar. Dermed turte ikke jeg å ta det ansvaret selv for min egen helse. Jeg har en super fastlege, og valgte å lytte til henne. (Hun kjente til ketolyse via andre pasienter) Dette er ikke noe råd til deg, jeg var nok like usikker. Det er bare for å fortelle hvordan jeg reagerte på ketolysen. (Fulgt etter boka) Ønsker deg all LYKKE TIL:) |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Tusen takk!
Dere andre da, har dere fått sjekket deres? Noen som har opplevd markant positiv utvikling? |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Mange her velger å se bort fra kolesterolet siden det er et naturlig og livsnødvendig stoff i kroppen. Man ser heller på totalhelse med lavere vekt, mer energi, mer trening, mindre sjuk og plaget av allergi, etc, etc.
Mitt svar er å spise naturlig mat som ikke har vært igjennom industrien. Bort med tilsetninger og mat av dårligere kvalitet. Jeg nekter å tro at fett er noe farlig så lenge det er ferskt og av god kvalitet. Men uansett kosthold, spis naturlig og sunn mat. Og hold blodsukkeret jevnt og lavt gjennom hele dagen. I media er kolesterol-gåten presentert meget forenklet. Man sier at kolesterol er grunnen til økt dødelighet av hjerte og karsykdommer. Jeg sier at kolesterol er et naturlig stoff som er høyt av en grunn og det er individuelle forskjeller. kolesterol er nødvendig i et uttall prosesser i kroppen (fordøye fett, stresshormon, oppbygning av celler, transport av fett i kroppen, etc, etc, etc) og ved å presse ned kolesterolnivået hemmer man også naturlige nødvendige prosesser i kroppen. En annen erfaring her inne er også at man i starten først føler seg dårligere før man blir bedre når man legger om kostholdet til noe bedre. Det finnes ofte så mye oppsamlet slagg og gift i kroppen som frigjøres når ny tilførsel av slikt reduseres gjennom sunnere mat. Kroppen frigjør seg for stoffene, men den reagerer samtidig negativt under denne frigjøringen. Noen reagerer med å bli mye sjuke, få utslett, høyere kolesterol, etc, etc, for deretter å bli mye bedre generelt. Når kroppen får anledning etter mindre gunstig livsførsel er å reparere seg selv og til dette trengs.... kolesterol. Men altså kolesterol er vanskelig da jeg tror på individuelle forskjeller i et naturlig nivå. Studier viser at det ikke er sammenheng mellom hjerte og karsykdommer og kolesterol. Men det er en god sammenheng mellom dårlig kosthold, fedme og økt dødelighet. Det viktigste er å spise komplett og å få blodsukkeret jevnt lavt. Da trigges ikke insulin og insulin er årsak til høyt blodtrykk, oksidasjon i kroppen, høye fettverdier i blodet, høyt kolesterol, fedme, urinstoffer og nyreplager. Problemet med lavfett er da at man må ha mat og den maten man kan spise er stort sett litt protein og mye karbo. Karbo gir blodsukker uansett for at det skal bli nok næring, så det blir litt umulig regnestykke for meg. Men det viktigste er å ha et klart forhold til dette selv og finne ut selv og lære og kjenne etter. |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Etter 3 mnd på ketolysekuren var jeg hos legen min for å måle kolestrolet. Det var da litt høyt ifølge legen; 7. Men jeg ble oppfordret til å fortsette kuren, da jeg fortalte om alle de positive virkningene kuren hadde på meg og kroppen min. Men det som er viktig når en spiser så mye fett, og da spesielt melkefett, det er MOSJON !! Minst 30 - 40 min rask gange hver dag. Og det gjør jeg.
Skal måle kolestrolet igjen i sept. Jeg har nå tatt av 9 kg på 3,5 mnd og er kjempe kry !! |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Huff jeg har nettopp fått beskjed om at kolestolet er for høyt på 6,3, og har holdt på med Ketosen i en uke.
Skal måle meg på nytt om en stund og se hva som har skjedd. Ble litt usikker hva som er best nå.... |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
|
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Hos meg virker ikke mosjon på kolestrolet :( Jeg er enten ute og går, eller sykler hver eneste dag. Går en time til jobb, og en time tilbake... Kolestrolet blir fremdeles forhøyet opp i 10 med LDL 7,3 Drømmen her er å sykle Nordkapp/Lindesnes (om jeg noengang får så lang ferie at jeg rekker det) dermed tror jeg nok formen er rimelig bra....:) |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Dere kan jo lese boken "The Colesterol Myth" av Uffe Ravnskog.
Den boken siteres flittig av Litsfeldt, bla sier UR: Kroppens produksjon av kolesterol øker når man spiser mindre kolesterol, og minker når man spiser mye kolesterol. De med lite kolesterol får like mye plakk på karveggene som de som har høye kolestrolverdier. Litsfeldt skriver mye interessant om myter og påstander om kolesterol og hjerteproblemer i sin bok (Spis deg Sukkerfri). |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
spiser dere mye mettet fett da?
jeg bruker mye olje, og "sunt" fett.. det skal jo ha en positiv effekt på kolesterolet. Mange sier man skal pøse på med margarin og mettet fett på denne kuren, ser ikke helt poenget. fett er vel fett? Jeg velger heller det "sunne" fettet. Nå er jeg langt i fra ekspert da... :p |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
|
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Åh?
Synes det går i smørgrøt, smørlaks, smørgrønnsaker, og smør, smør, smør. "når du tror du har hatt på nok margarin, så tar du på litt til. Det er en fin regel" Er vi på samme forum? hm |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Smør ja.. margarin nei.
Men til noe av temaet. Hva med leververdiene? Mine har faktisk blitt ganske høye på kostholdet, men når jeg startet på Eurodiett gikk den nedover igjen. Jeg tar blodprøver hver 14 dag for å følge med på leververdiene pga medisiner jeg tar. Nå som jeg har gått litt over på ketogen kost igjen er jeg litt redd den skl fyke opp igjen...:confused: |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Margarin? :eek:..! Neida, jeg mener helt klart at planteoljer er sunt, men da i sin naturlige kaldpressede form. Smør, altså smør fra kumelk er en av de beste og billigste kildene til godt fett. Jeg steker ALDRI noe i olje, enten i smør, eller i ingenting i teflonpanne.
Mettet fett tror jeg nok har mye av den "repetert til sannhet"-plausibiliteten som kolesterol... Samboeren min kom flaksende med en rapport på nettet som "påviste" at mettet fett fra rødt kjøtt førte til forhøyet kolesterol og hjerte- og karsykdommer. Etter å ha lest litt inngående, så viste det seg at de som hadde deltatt i forsøket hadde spist pølser og burgere... :rolleyes:. Jeg fikk også forhøyet kolesterol, men det sank igjen. Jeg bekymrer meg dog ikke, men det kan godt hende andre enn min gode lege ville reagert på kolesterolet, for vi har litt rare grenser her i landet for hva som er akseptabelt kolesterol. En venn av meg hadde et totalkolesterol på 3 og ble håndrystet og applaudert av en haug leger, og går dermed rundt og tror at han er kjerneesunn... :o |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Smør (meierismør) er et rent naturprodukt og den beste kilden til naturlig fett. Margarin er industrielt fremstilt fett som inneholder prosseserte planteoljer og fargestoffer for at det skal se ut som ekte smør. Margarin inneholder også transfett. |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
I dag spiser vi 20 ganger mer Omega 6 fettsyrer enn det vi har godt av. Omega 6 fettsyrer finnes hovedsakelig i planter og soya. Det er noen som mener at det høye inntaket av Omega 6 fettsyrer kan ha sammenheng med det høye antallet av hjerte- og karsykdommer og kreft. |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Enig i det siste her, men bare en poengtering når det gjelder animalsk fett. Ordene animalsk og vegetabilsk har blitt misbrukt lenge og jeg velger å knapt bruke dem.
Avhengig av hvilket dyr man spiser fettet av og hva det dyret har spist varierer typen fett i animalsk fett. En okse har mer mettet fett enn en kylling feks. Blandet kyllingkjøtt med skinn har feks 35% mettet, 50% enumettet og 15% flerumettet, ytrefilet av storfe har feks 50% mettet og 50% enumettet og ytrefilet av svin har feks 35% mettet, 45% enumettet og 20% flerumettet. Går man så til Olivenolje er feks 15% mettet, 75% enumettet og 10% flerumettet eller smør som er 65% mettet, 35% enumettet. Egg har endel flerumettet, så jeg passer på å spise mettet fett og omega 3 i tillegg for å få ned andel flerumettet. Endel flerumettede oljer har en umiddelbar senkende effekt på kolesterolet. Siden langtidseffekten av samme oljer kan være ubalanse i omega3-6 forholdet og økt grad av oksidering i kroppen (umettede oljer harskner lett også inne i kroppen) så anser jeg mettede og enumettede oljer for å være bedre for min helse i det lange løp. Ketose/lavkarbo og inntak av fett er ikke bare å spise fett, men riktig naturlig fett i rette mengder ift hverandre. |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Setter du overhodet ingen grenser for hva som er for høyt kolestrol? Dvs at du mener jeg ikke skal bekymre meg for et kolestrol på 10 ? Takker ellers for mange oppklarende innlegg av deg på forumet :) |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
bare interessert og leser og lærer, teknisk utdannelse.
Jeg bryr meg katta om kolesterol for det er vist å ikke ha noen klar sammenheng med dødelighet. Det er vist både ingen sammenheng, positiv sammenheng og negativ sammenheng. Hjerte og karsykdommer er ikke en opphopning og klebring av for mye fett og kolesterol i blodet, det er en mangelsykdom. For mye av dritt og for lite av bra for at hjertet skal holde seg sterkt og friskt, at kroppen skal klare å justere blodtrykket og at blodåreveggene skal holde seg friske elastiske og ikke få skader. Høyt insulin, frie radikaler, ødelagt mat, transfett, miljøgifter, etc skader åreveggene, ikke naturlig kolesterol. Når de skades må de repareres kjapt og da kommer bla kolesterol til unsetning. Det er tom leger som tror på vitamintilskudd som har klart å reversere oppbygningen av forkalkninger i årer. et sunt menneske tåler naturlig mat, ingen blir syke av naturlig mat, men derimot av dårlig mat og usunn livsførsel. Dessuten ville jeg ikke vært redd for å teste dette et helt år og passe på å spise naturlig mat du vet ikke er ødelagt i produksjonen. Så kan du avgjøre da. |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
|
Sv: Økt kolesterol og leververdier
jaaa, det visste jeg faktisk ikke :p hehe.
søøren, sjekka smøret jeg bruker. Brelett.. 2 karber per 100 g :( best å bytte.. Disse harde firkanta klumpene med margarin(?)... tine sine og div. er det margarin?? bruker dere sånn matpakke smør til å steike med? |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Tine meierismør og setersmør finnes både som bordpakning og stekepakke. Det er det samme hva du bruker til steking eller skiva. Men IKKE bruk margarin, kun det det står SMØR på pakken. :) |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Og hva med leververdiene? Jeg har forøvrig et helt normalt blodtrykk (120/70). |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Hei.
Jeg har en litt morsom historie som jeg gjerne vil dele med dere her på forumet. Jeg har regelmessig gått til min fastlege, og det har blitt konstatert for høyt blodtrykk samt for høye kolesterolverdier. Dette finnes det historikk på som går tilbake til tiden før jeg begynte på lavkarbo. Etter at jeg begynte med lavkarbo ble det satt opp en time for å måle kolesterolet, pluss en rekke andre blodverdier. Jeg tenkte at nå skal jeg virkelig benytte meg av muligheten til å sjekke hvordan lavkarbokostholdet virker på kroppen min. Dette innebar at jeg i en uke før blodprøvene skulle tas spiste store mengder med svineribbe, jeg hadde 4 egg per dag. Jeg drakk fløte og spiste ost. Smør i store mengder ble også inntatt. Kort sagt alt som vi gjennom livet har lært at vi skal være forsiktige med. Det eneste jeg passet på var at fettinntaket var høyt, og karboinntaket lavt. Når prøvene senere ble analysert og jeg kom tilbake igjen til legen, så kunne han fortelle at jeg aldri hadde hatt så fine verdier før. Jeg fortalte hva jeg hadde spist og han sa, det spiller ingen rolle hva du har gjort, bare fortsett! Det er imidlertid verdt å merke seg at jeg neste gang jeg var og tok tilsvarende prøver, så hadde jeg mikset fuelen min. Dvs. at jeg hadde like i forveien vært i England og fått i meg en del karbohydrater i tillegg til fettet. Da fikk jeg stygge kolesterolverdier med en gang. Så for meg virker det som om min kropp må ha lavt karbo inntak, dersom jeg samtidig skal ha høyt fettinntak. Hvis ikke blir det kluss. Men som sagt, med mye fett og kun 20 gram karbs per dag så får jeg altså superfine verdier. Kanske dette kan gjelde for flere enn meg? |
Sv: Økt kolesterol og leververdier
Sitat:
Prioriter å få nok omega 3 ift flerumettet fett. Velg enumettet og mettet fett til å få nok energi fra fett slik at karbo kan reduseres og blodsukkeret reguleres bedre. Gjennom levra må stort sett alt vi spiser og alt blod gå igjennom. Naturlig mat skader ikke levra. Tilsetninger, alkohol, transfett, miljøgifter skader levra. Mer kan jeg ikke om det :-) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:45. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no