Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Er dette tull? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20817)

jente21 12-08-08 22:47

Er dette tull?
 
http://dinside.no/php/art.php?id=782156



noen kommentarer til denne artikkelen ?
synest alt høres veldig rart ut...

Hannehk 13-08-08 08:12

Sv: er dette tull?
 
Ja det ER tull! Bare se på alle kommentarene under artikkelen :) Men bare bli vant til å lese slike artikler med en gang for vi "lavkarbikere" har mange uvitende motstandere rundt om i landet. Bare se her inne på alle de flotte menneskene som har fått hjelp av dette kostholdet! :D

Photobscura 13-08-08 08:31

Sv: Er dette tull?
 
Dette er bygd på en gammel og temmelig provoserende misforståels om at Atkinsere etc ikke spiser grønnsaker, hun snakker selv om raske og trege karbohydrater. Ja, jøss. Da er det enkelte her inne som må ha mista sykt mye vann. Rart med det.
"Atkinsteorien er avslørt?", kom med noe vitenskapelig belegg a, for svarte!

Photobscura 13-08-08 08:34

Sv: Er dette tull?
 
Jeg limer like godt inn dette svaret, som dekker det hele veldig godt.
Nei, det denne unge og oppmerksomhetssyke ernæringsfysiologen sier er basert på grunne påstander!
Sitat:

Dette blir bare tragisk...

Det at man går ned i vekt på lavkarbo bare skyldes tap av vann er direkte feil, ja det er riktig at karbohydrater binder opp vann i muskulaturen som vi taper når vi kutter drastisk ned på karbohydratene, men den viktigste (enkelt forklart) grunnen til vektnedgang er reduseringen av insulin. Karbohydrater driver insulinutsondring - insulin driver fettinnlagring. Dette faktum ble etablert allerede tidlig på 1900-tallet. At karbomat er næringsrik er heller ikke korrekt, visst er det mange nyttige næringsstoffer i bær, frukt og grønnsaker, men der er med unntak av noe frukt karboinnholdet lavt. Det er andre komponenter som mineraler, vitaminer , sekundære plantestoffer etc. som gjør disse gunstige. Pasta, ris, potet og korn har bare stått på menyen maks noen tusen år, faktisk har jordbruket i Norge bare eksistert i ca 4000 år, langt ifra nok tid til at vi har tilpasset oss disse matvarene, sett i et evolusjonært perspektiv. Andersen føyer seg inn i rekken på kliniske ernæringsfysiologer som ikke (tydelig vis) kjenner til den MEGET ommfattende dokumentasjonen på feltet.

Jan Tore Dahl

Fungirl 13-08-08 10:28

Sv: Er dette tull?
 
Fu flate for en svadaartikkel..... Er det dummeste jeg har lest på lenge og heldigvis mange kloke mennesker som svarte for seg der da.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:09.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no