![]() |
Thailandsk biffsalat
Thailandsk biffsalat med mynte og koriander.
2 ss tørket rekemasse 125 g spinat 1 ss sesamolje 500 g ytrefilet 90 g bønnespirer 1 liten rødløk skåret i tynne skiver 1 liten rød paprika skåret i tynne strimler 1 liten, lang og tynn agurk, skåret i tynne strimler 200 g hvit reddik, skrelt og skåret i tynne strimler 1 liten tomat, skåret i to, utkjernet og skåret i tynne skiver 5 g mynteblad 15 g korianderblad 2 små fedd hvitløk, finhakket 1 - 2 små, røde chili, hakket 2 små, grønne chli, hakket dressing 1/2 dl limesaft 1/2 dl fiskesaus (vietnamesisk) 1 ss finhakket sitrongress 1 ts sukker 1. Bløtlegg rekene i varmt vann i 15 minutt, la dem renne godt av, og finhakk dem. Skyll spinaten, og la den renne godt av. Renskjær de tykke spinatstilkene, og riv bladene grovt. 2. Varm oljen i en stekepanne, tilsett ytrefilèten, og stek over sterk varme i 1 1/2 - 2 minutter på hver side, tiden er medium/rå. Avkjøl kjøttet litt, og skjær det så i tynne skiver. 3. Lag dressingen ved å blande limesaft, fiskesaus, sitrongress og sukker i en liten mugge. Pisk ingrediensene godt sammen. 4. Anrett salaten: Bland reker, ytrefilètskiver, bønnespirer,løk, paprika, agurk, reddik, tomat, mynte, koriander, hvitløk og chilli i en stor bolle. Legg spinaten på ett serveringsfat, topp med kjøtt og grønnsaker, og drypp over dressingen. Næringsverdi pr porsjon: protein 25g, fett 6g, karbohydrater 6g, kostfiber 4g, kolesterol 65mg, 730 kj (175kcal) |
Sv: Thailandsk biffsalat
Har ikke prøvd denne ennå, men har lyst..
Håper den ser grei ut, sånn matmessig, har ikke giddet sjekke- tok så lang tid å skrive alt :lol: |
Sv: Thailandsk biffsalat
Hva er rekemasse?
Må legge den ut på oppskriftsforumet også så enda flere har glede av den :) Så veldig god ut :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:43. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no