Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Soppstuing (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21179)

Nakkinekki 01-09-08 13:39

Soppstuing
 
Nå som det er masse sopp i skogen er det bare å ta seg en tur og plukke masse!!!!

Disse sopptypene syns jeg smaker best sammen;
kantarell
steinsopp
rødskrubb
smørsopp
sandsopp
lys piggsopp
sauesopp


Denne stuingen passer til koteletter, svine/kylling filet, biff, okse/svin/lam stek m.m. Kan selvflølgelig også spises for seg selv.

masse renset sopp i biter
hakket løk
bacon i små biter
fløte
bittelitt maisena
salt
pepper

Stek bacon i smør i 2 min, ha opp i løken og stek 1 min til.
Ha opp i soppen og stek videre til det meste av vannet er stekt ut.
Ta på salt og pepper og bland godt.
Strø over litt maisenamel eller annet og bland godt.
Ha over fløten og la surre litt.

Vel bekomme!

Adriane 01-09-08 15:04

Sv: Soppstuing
 
http://i217.photobucket.com/albums/c...Sopphunden.jpg

Merkelig så vanskelig det var å få inn dette bildet her da.

Adriane 01-09-08 15:07

Sv: Soppstuing
 
Heisan, hvor ble det av skriften:)

Skulle få med at jeg ikke bruker fortykningsmiddel, men lar soppen surre med fløten en god stund. Det er viktig med rødskrubb - minst 20 min - for litt sarte mager. JBK kan vel også brukes.

Hvitløk kan med fordel tilføres i store mengder.

Adriane 01-09-08 18:42

Sv: Soppstuing
 
Soppene som Nakkinekki nevner skal være ganske trygge å plukke- har ikke like giftige arter. Ta med soppbok ut i skogen og plukk. Ta med til soppkontroll, men ha små esker i kurven slik at soppene ikke blir blandet.

Nakkinekki 02-09-08 09:49

Sv: Soppstuing
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Adriane (Innlegg 526782)
http://i217.photobucket.com/albums/c...Sopphunden.jpg

Merkelig så vanskelig det var å få inn dette bildet her da.

Ja, her var det masse fin sopp!!!

Adriane 02-09-08 15:06

Sv: Soppstuing
 
Dillsyltet sopp
1 kg blandet sopp, 2 dl eddik 7 %, 1 dl vann, 3 ss salt, 1 løk i skiver, 1 gulrot i biter (for smak øg øye-behøver ikke spise den) dillstilker og 1 ts hvit pepper.

Bland alt i kjele og kok opp. Fordel blandingen i rene glass og avkjøl før du setter på lokk. Holder seg i kjøleskap minst et par mnd.

Christina1 10-09-08 18:56

Sv: Soppstuing
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nakkinekki (Innlegg 526740)
Nå som det er masse sopp i skogen er det bare å ta seg en tur og plukke masse!!!!

Disse sopptypene syns jeg smaker best sammen;
kantarell
steinsopp
rødskrubb
smørsopp
sandsopp
lys piggsopp
sauesopp


Denne stuingen passer til koteletter, svine/kylling filet, biff, okse/svin/lam stek m.m. Kan selvflølgelig også spises for seg selv.

masse renset sopp i biter
hakket løk
bacon i små biter
fløte
bittelitt maisena
salt
pepper

Stek bacon i smør i 2 min, ha opp i løken og stek 1 min til.
Ha opp i soppen og stek videre til det meste av vannet er stekt ut.
Ta på salt og pepper og bland godt.
Strø over litt maisenamel eller annet og bland godt.
Ha over fløten og la surre litt.

Vel bekomme!

Denne hørtes utrolig god ut..Den skal jeg lage til min kjære i morgen, sammen med stekt laks :)..


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no