![]() |
Soppstuing
Nå som det er masse sopp i skogen er det bare å ta seg en tur og plukke masse!!!!
Disse sopptypene syns jeg smaker best sammen; kantarell steinsopp rødskrubb smørsopp sandsopp lys piggsopp sauesopp Denne stuingen passer til koteletter, svine/kylling filet, biff, okse/svin/lam stek m.m. Kan selvflølgelig også spises for seg selv. masse renset sopp i biter hakket løk bacon i små biter fløte bittelitt maisena salt pepper Stek bacon i smør i 2 min, ha opp i løken og stek 1 min til. Ha opp i soppen og stek videre til det meste av vannet er stekt ut. Ta på salt og pepper og bland godt. Strø over litt maisenamel eller annet og bland godt. Ha over fløten og la surre litt. Vel bekomme! |
Sv: Soppstuing
http://i217.photobucket.com/albums/c...Sopphunden.jpg
Merkelig så vanskelig det var å få inn dette bildet her da. |
Sv: Soppstuing
Heisan, hvor ble det av skriften:)
Skulle få med at jeg ikke bruker fortykningsmiddel, men lar soppen surre med fløten en god stund. Det er viktig med rødskrubb - minst 20 min - for litt sarte mager. JBK kan vel også brukes. Hvitløk kan med fordel tilføres i store mengder. |
Sv: Soppstuing
Soppene som Nakkinekki nevner skal være ganske trygge å plukke- har ikke like giftige arter. Ta med soppbok ut i skogen og plukk. Ta med til soppkontroll, men ha små esker i kurven slik at soppene ikke blir blandet.
|
Sv: Soppstuing
Sitat:
|
Sv: Soppstuing
Dillsyltet sopp
1 kg blandet sopp, 2 dl eddik 7 %, 1 dl vann, 3 ss salt, 1 løk i skiver, 1 gulrot i biter (for smak øg øye-behøver ikke spise den) dillstilker og 1 ts hvit pepper. Bland alt i kjele og kok opp. Fordel blandingen i rene glass og avkjøl før du setter på lokk. Holder seg i kjøleskap minst et par mnd. |
Sv: Soppstuing
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no