![]() |
Blåskjellgryte
Min belgiske favoritt:D
ett nett blåskjell (eller plukk selv) rapsolje eller meierismør 2 fedd hvitløk 1/2 løk 2 små selleristenger evnt 1/2 gulrot hvis man foretrekker en litt søtlig variant finhakket persille fløte salt og pepper evnt krydder som karri eller karripasta Skyll blåskjellene under rennende kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Hakk grønnsakene og varm dem i olje i en stor kjele til de er myke. Tilsett fløte. Ha eventuelt i en skvett tørr hvitvin. Tilsett krydder. Tilsett blåskjellene og ha på lokk. Varm rolig opp og vend blåskjellene i sausen noen ganger. Skjellene er ferdige når alle har åpnet seg (varierer fra 5-10 min). Skjell som hardnakket nekter å åpne seg er døde og må kastes. Belgierne serverer denne med hjemmelaget pommes frites....:( |
Sv: Blåskjellgryte
Nam nam :sikle: Jeg elsker blåskjell - denne skal definitivt lages nå :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:39. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no