![]() |
Brød
Heisann.
Jeg er ikke mye til baker, og trenger å kjøpe for å få tak i lavkarbo-brød. Jeg sendte en mail til Baker Nordby, og fikk denne næringstabellen tilbake for deres lavkarbo-brød: Her er næringsinnholdet på vårt Bakerns Multifiber. Pr 100 gr. Energi: 1164 kJ (278 kcal) Protein: 20 g Karbohydrat:: 23 g hvorav sukkerarter: 3 g Fett: 12 g hvorav mettede fettsyrer: 1,3 g enumettede fettsyrer: 3,7 g flerumettede fettsyrer: 5,3 g Kostfiber¹: 6 g Natrium: 0,5 g Bakerns Multifiber brød er bakt av følgende ingredienser: Vann, byggmel og sammalt rug - 25%, hvetegluten, soyaflak, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, maisstivelse, soyamel, rapsolje, fruktose, salt, maltmel, gjær, tørket surdeig av rug, fortykningsmiddel E412. Betyr dette at jeg fint kan spise dette brødet og beregne utifra 3 gram karbo pr 100 gram brød? Eller ? Hva med Fedon-brødet? Er det noen som har noen erfaringer å dele med meg? Jeg savner BRØD !! |
Sv: Brød
Sitat:
|
Sv: Brød
Hei.
Et Fedon-brød skal være "tungt," inneholde hele frø/gryn (f. eks. solsikkefrø, sesamfrø, havregryn), mer grovt mel enn hvitt mel og dessuten være rikt på protein og fattig på karbohydrat (parafrasert fra MHM, som har skrevet bok med Fedon). Ja, dette er et Fedon-brød. For eksempel har vanlig halvgrov kneip 8 g protein og 43 g karbohydrat, mens dette brødet altså har ca. 12 g mer protein og ca. 20 g mindre karbohydrat. Slik som jeg har forstått det, trekker norske bedrifter ifra kostfiber før de oppgir antall karbohydrat. Jeg kan ta feil. Isåfall har det litt mer karber. Dette brødet inneholder veldig mye flerumettet fett og fiber, og svært mye soya og helkorn. Det er ikke særlig sunt, men det er opp til deg. Jeg ville heller tatt meg en øl. |
Sv: Brød
Sitat:
|
Sv: Brød
Det brødet inneholder nok 23 karber pr 100g vare :ja:
Det eneste som kan trekkes fra karbene er sukkeralkoholer... |
Sv: Brød
Sitat:
|
Sv: Brød
Argh.. :(
Nå som jeg trodde jeg hadde funnet "veien tilbake til brødhimmelen". Er det noen som kan bistå med en løsning/utvei på brødsuget? Lei Prottisshake, Lei eggemat, lei salat, lei fettmat... men må jo ha mat da... :confused: |
Sv: Brød
Prøv ut et at de lavkarbo brødene her på forumet. Det er ikke brødbaking med elting og heving. Bare en kakerøre, liksom. Blande sammen, helle i form og steike :ja:
|
Sv: Brød
Hei
Du kan jo prøve nøttebrød:-) 500 gr hasselnøtter/mandler 15 Egg 100 gr speltmel 100 gr kremfløte 250 gr smeltet meierismør 2 ts bakepulver 1/2 ts muskat 1 ss brødsmuler Smør brødformen godt, stek på ca 200 grader i 40 min (avkjøles i ovnen) |
Sv: Brød
Men da bør du bytte ut speltmel med soyaprotein. Da speltmel har for mye karber til å kunne brukes på ketolyse :)
Og ikke bruke brødsmuler.... Ellers ligger det oppskrifter her på lavkarbo - nøttebrød (som jeg lager mye av): http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...&pictureid=848 |
Sv: Brød
Sitat:
Er det da bare å blande alt i mikser'n, helle det i brødformen, og steke i vei.. Eller må dette blandes i riktig rekkefølge? :o |
Sv: Brød
Sitat:
Her er oppskrifta jeg bruker: Nøttebrød, Lavkarbo 200g mandler 200g paranøtter/valnøtter/hasselnøtter blandet 100g linfrø 100 gr ketolyse bakemiks 2 ts. Bakepulver 1/2-1ts revet muskat ( gir veldig god smak) 12 egg 1,2 dl fløte 175 gram smeltet smør Kjør nøttene i en food prosessor til det er finmalt. Tilsett 100gram ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt. Helles i en brødform kledd med bakepapir. La det være igjen ca 3cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i ca 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen. Dobbel porsjon blir 3 store brød. |
Sv: Brød
Her kan du få kjøpt ferdig-laga brød... http://spisdegslank.no/index.php
Kanskje som å banne i kjerka den linken, men de har faktisk et fullt brukbart brød som smaker som grovt brød! Og kun ca 2 g karbo pr skive:D Og lat som jeg er så bestiller jeg brød derfra og KOSER meg med "ånkli" brød til frokost:p Er forresten herfra mye av varene til Lavkarbopikene kommer fra :) |
Sv: Brød
Da var NØTTEBRØDET til Gerd utprøvd! JA jeg klarte det faktisk! ..og det var slettes ikke så verst. Burde det kanskje være litt salt i deigen? Jeg synes atbrødet ble litt søtt, men ellers bra!
Eneste forandringen jeg gjorde var å bytte bakemiksen med proteinpulver. TUSEN TAKK GERD !! Hilsen en som har fått de verste brødabstinensene tilfredstilt. :) |
Sv: Brød
mulig det er søtstoff i protein pulveret ditt? uansett, litt salt gjør nok susen :)
|
Sv: Brød
Sitat:
Du kan sikkert bruke litt salt i brødet :ja: Og del det opp i skiver og frys det, syns nesten det er bedre etter frysing jeg, da har det "satt" seg litt mer :) |
Sv: Brød
|
Sv: Brød
Vet du sånn cirka karbohydratinnholdet i brødet ditt, Gerd?
|
Sv: Brød
Nå har jeg begynt å ligge på under 40 karber om dagen og jeg spiser 2-4 skiver fedon-brød om dagen (kommer helt an på om jeg er på skolen eller ikke) og jeg har ikke gått noe opp i vekt :) Og det brødet er jo himmelskt. Men hvis man liker hjemmelaget lavkarbobrød er nok det å fortrekke, men jeg personlig synes ikke det kan sammenliknes med vanlig brød (jeg har prøvd de fleste lavkarbobrødene her inne)
Men det er jo en smakssak, elsk\hat kanskje :p |
Sv: Brød
Sitat:
nei, det kommer an på hvilke nøtter man bruker og hvor mye... Skal se om jeg har det på dataen når jeg kommer hjem... Det er nok noe karber i det :ja: men det er et veldig mettende brød :ja: Gubbelille spiser 2 tynne skiver til frokost ( før 4-5 av vanlig brød) Og han er mett frem til lunch og gjerne lenger :ja: Jeg personlig er ikke glad i brød, har aldri vært det, så jeg spiser det veeeeldig sjelden... Og da holder det i massevis med ei tynn flis... |
Sv: Brød
Sitat:
hvertfall står det det på min, jeg har samme men 90+10 formula |
Sv: Brød
Kan vi bruke den glutenfrie brødet fra Baker Hansen?
De opplyser at det kun inneholder 1,3 karbo pr. 100 g. http://www.bakerhansen.no/b-brod.html Hold "curseren" over Glutenfritt brød - så ser dere innhold til høyre. Er dette ok? Koster litt, men i tynne skiver varer det veldig lenge.... |
Sv: Brød
http://www.bakerhansen.no/images/br-gluten.gif Jeg reagerer veldig på at det er så lite karber oppgitt når det er både hvetestivelse og dekstrose i.
Det virker nesten for godt til å være sant/riktig.... |
Sv: Brød
Spesielt når hveten og druesukker er de to største ingrediensene etter vann. :o
|
Sv: Brød
Tolker jeg dere riktig, Gerd og Stine, når dere er ikke helt tror på dette - og at vi antaglig bør holde oss unna brødet?
Er det noen måte vi kan kvalitetssikre dette på da? Hadde som sagt vært veldig bra om kunne bruket dette:confused: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:14. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no