![]() |
Elgkarbonader
Brimis elgkarbonader
1 kilo elgkarbonadedeig 1 løk 2 ts salt 1/2ts hvitpepper (hvorfor hvit?) 3 dl vann/melk/fløte (jeg bruker kremfløte - trenger fett i dennne synes jeg) 30 gr potetmel/soyamel/spelt (eller en blanding) 1 egg Bland kjøtt og hakket løk. Ha i salt og pepper (bland pent og forsiktig) Tilsett væske og mel vekselvis Ha til slutt i egget for å gjøre deigen smidig. La hvile en halvtime før steking, for at smakene skal få blande seg. Ikke stek dem for mye. Elgkarbonader blir fort litt tørre. Stekes nesten ferdig og la de ferdiggjøre seg av varmen på et fat. Håper det smaker! |
Tusen takk, Anne! Dettte ser godt ut det!:D
|
Da prøver jeg denne jeg, Anne.:) Har du tips til passende tilbehør også?
|
Sitat:
Du kan også spise rosenkål. Det er også nam.... :) |
:spisesnakDisse var kjempegode og saftige - tenk si det om elgkarbonader. H adde rosenkål, brokkoli, viltsaus og tyttebær til. :stortsmil
|
Fint å høre. Hva slags mel brukte du Guro?:)
|
Mmmm...
Dette hørtes kjempegodt ut! :hungry:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Jeg brukte soyamel! Det bruker jeg alltid i kjøttkaker! Det fungerer helt greit.:)
|
Sitat:
Gratinerte kikerter. Enkelt og veldig godt til kjøttboller av fårekjøtt hvertfall,så jeg tror det vil passe her også. 1 boks hermetiserte kikerter (pass på at de ikke har ligget i sukkerlake) Hvit saus Krydder (brukte litt curry, og muskat) salt og pepper Ost på toppen (brukte cheddar) Roesnkål og tyttebær passer til.... |
Sitat:
|
Sv: Elgkarbonader
Noen som har prøvd med rismel som bindemiddel? Har hørt det skal være bra :-)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:35. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no