![]() |
Champagne/musserende vin
Noe av det som gjør det utholdelig å drive på med ketolysekuren, er at man kan drikke tørre viner og champagne/musserende -- hvis man er bevisst på hva man kjøper.
Tradisjonelt inneholder musserende vin en del tilsatt sukker, og det vil vi unngå. Heldigvis har Vinmonopolet etterhvert fått et ganske bra utvalg i musserende uten tilsatt sukker, udosert, oftest fra små produsenter. Disse er gjerne merket "Brut zero", "Brut nature", "Non-dosage" eller noe i den duren. Disse er nødvendigvis veldig tørre i stilen, men det er da også, i min mening, en god egenskap i musserende. For de som har lite erfaring med sånt, vil jeg nevne at musserende vin er veldig anvendelig. Det funker flott sammen med mat som vanlig rød/hvit vin ikke takler, f.eks mat med trøfler, mye chili, og andre heftige smaker. Musserende er "det eneste" som funker til f.eks sushi, generelt chinese, og kanskje til og med galskap som rakfisk (ikke prøvd selv). Min påstand er at champagne smaker best i utide, uten noen som helst spesiell anledning! Jeg nevner her noen musserende viner jeg har gode erfaringer med, altså som smaker bra, og i tillegg har minimalt sukkerinnhold. (Det oppgitte sukkerinnholdet er tatt fra Vinmonopolets nettsider. Gå inn og sjekk selv dine favoritter! www.vinmonopolet.no) Champagne: Clouet Silver Brut Nature Varenummer: 41698 Kr.248.30 Sukker: 1,00 g/l Tarlant Brut Zero Varenummer: 46738 Kr. 255,- Sukker: 2,00 g/l Larmandier-Bernier Terre de Vertus Blanc de Blancs Brut Nature Varenummer: 40366 Kr. 298,60 Sukker: 1,50 g/l Cava: Solér-Jové Brut Nature Varenummer: 50846 Kr. 119,90 Sukker: 2,00 g/l Grans Moments Cava Brut Nature Varenummer: 49632 Kr. 99,90 Sukker: 1,80 g/l Det finnes flere udoserte, jeg har ikke prøvd alt... Se i hyllen etter termene "Brut zero", "Brut nature". Eller spør de ansatte. Til sammenligning har "standard-musserende" som alle kjøper på nyttårsaften, Freixenet Cordon Negro, et sukkerinnhold på 9,00 g/l. Bør unngås på ketolyse (og ellers). Den minst like fæle, men mye søtere Martini Asti har et sukkerinnhold på 90,00 g/l (!!) -- må altså unngås for enhver pris. Den dyre kommers-champagnen Moet & Chandon har 12,90 g/l, altså ingen vits i å kjøpe den. (Hvis denne "guiden" strider mot Torkils prinsipper må den gjerne modereres.) |
Sv: Champagne/musserende vin
Takk!
Fin tråd, det er lett å havne i fella ser jeg.. :) |
Sv: Champagne/musserende vin
"Guiden" hadde vel kanskje hatt større nytteverdi hvis jeg kom med den FØR nyttårsaften, men... Man bør jo drikke musserende hele året, syns jeg.
Kjekt hvis andre kan komme med sine erfaringer med udosert i denne tråden. |
Sv: Champagne/musserende vin
Fin tråd! Kan absolutt anbefale Tarlant Brut Zero!
Jobber du på polet kanskje? |
Sv: Champagne/musserende vin
Hei, Moet & Chandon er min favoritt, ikke rart når jeg ser sukker innholdet! Lett å bli hektet!.
Hilsen en på søken etter noe nytt |
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
|
Sv: Champagne/musserende vin
[quote=rocky;607171]Hei, Moet & Chandon er min favoritt, ikke rart når jeg ser sukker innholdet! Lett å bli hektet!.
Tror det er litt viktig å unne seg litt kos av og til - vi skal tross alt klare å gjennomføre dette! Hilsen en på søken etter noe nytt! |
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
|
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
Er også veldig glad i Spumante - må nesten inn å sjekke litt på hjemmesiden ang. sukkerinnhold. |
Sv: Champagne/musserende vin
Hei
http://bestsmileys.com/drinking/1.gif Champagne er jo godt ved festlige lejligheter.gode tips og advarsler. Skål Torkil :) |
Sv: Champagne/musserende vin
Marques de Monistrol
Vintage 2005 Cava Veldig god, har ikke sjekket nå, men superbillig -rundt kr 90,- 1gr sukker |
Sv: Champagne/musserende vin
Tenk, denne tråden har ikke noen skrevet på siden 09! Takk for fin tråd, jeg er visst bonde i byen i dette karbohydratlandskapet...
|
Sv: Champagne/musserende vin
Skulle gjerne vekt denne tråden til liv igjen! Ser at du nevner Cava, men tipper at det må finnes noen gode knusktørre prosecco men lite sukker også?
Sånn ellers så begynner jeg å bli lei av Trulli hvitvin også, finnes det en annen vin med tilsvarende lite sukkerrester i? Når jeg vil ha rødt blir det alltid Valipolicella. Det går liksom bare i de to... |
Sv: Champagne/musserende vin
Bra jeg fant denne - skal gjøre innkjøp til 17.mai, og da vet jeg hva jeg skal be om på polet :)
|
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
|
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
|
Sv: Champagne/musserende vin
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:33. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no