![]() |
Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Jeg elsker noe som heter Empanadas. Det ser ut som mini-mini calzoner, og fylles med ost. De er sååå gode! Har lyst til å lage disse i lavkarbo-format, men jeg finner ingenting jeg kan pakke denne osten inn i for så putte de i en kaserolle med kokende olje for å fritere dem.
Noen som har en oppskrift på en type deig som kan tåle en tur ned i oljen uten at den smuldrer opp? Vi pleier å bruke crossaint deig eller pizzabunn til vanlig, men det er jo fy-fy nå. Er så mange flinke kokker her, at noen kan sikkert hjelpe meg :) |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende.Hjelp?
Det er vel også et problem å finne en ok olje som tåler så sterk oppvarming at man kan fritere i den.
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende.Hjelp?
Men kanskje du kan bruke f.eks Ziggy-lapper, de går an å bruke som pitabrød hvertfall. Hvis du steker de ganske små først, og så fyller de og friterer?
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende.Hjelp?
Jeg brukte alltid beignetdeig til å fritere banan eller is. Det er jo mer en røre, men tykk nok til at den henger fast på det man skal fritere. Jeg har ikke prøvd å erstatte meltypene for å lage en lavkarbovariant, men tenker at det kanskje er mulig..
I beignetdeig bruker jeg vann, olje, bakepulver, mel og potetmel.. Og da ser jeg for meg at kanskje det er mulig å bruke soyaprotein istedet for mel, og johannesbrødkjernemel istedet for potetmel.. Fikk lyst å teste selv nå... Frityrolje inneholder 0 g karbo.. :D:D:D |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Hm. Man kan vel fritere i ren smult - eller?
Vanlig rapsolje skal vel også tåle litt temp. Jeg friterer selleristaver og løkringer i den. Jeg bruker carbquick som jeg kjøper fra netrition til panering av kjøtt og fisk. Mulig den kan brukes. |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Til pizzadeig bruker jeg denne oppskrifta (men aner ikke om den kan friteres, deigen):
60g kruskakli 120g knuste linfrø 20g malte mandler eller knuste sesamfrø (evt begge) 50g soyamel 2-3 ss søtstoff 4 egg 100g smør 2 dl soyamelk gjær Bland det tørre. Smelt smør, ha i melk og egg, evt gjær. Bland tørt og vått. Jeg lager også rundstykker av denne deigen, men bruker da kun halvparten soyamel. Da både for- og etterhever jeg deigen. Denne deigen blir ganske så grov, men det er det nærmeste jeg har kommet deig, og ikke røre. :) |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Er du fra Chile ? :D
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
nei, men min kjære er :) |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
takk for svar alle sammen!
vi pleier å bruke matolje når vi friterer de til vanlig, og det funker helt fint. saken er at jeg trenger en deig, så når jeg finner det er jeg fornøyd :D skal prøve med de forslagene som har kommet inn her, og se hva det smaker:) |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
åja, man kan ikke bruke matolje?
det visste jeg ikke :o |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Matolje/frityrolje er som regel en oppsamling av den siste resten av oljer som er igjen etter et uvisst antall pressinger. Det betyr at de er varmebehandlet og dermed herdet, noe kroppen ikke er spesielt glad for. Det ligger en veldig bra tråd om oljer her inne, skal forsøke å finne den og legge link her :)
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
så hvem oljer tåler oppvarming da? samboern sa han hadde fritert de i olivenolje noen ganger også, men da blir de grønne :) men det hadde funka hvertfall. nå må jeg bare finne en deig som kan tåle å bli lagt i gryta..må nok eksprimentere litt tror jeg =) |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Rapsolje har et rykepunkt på 205 grader, over det så vil oljen ødelegges og bli helseskadelig.
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Endelig fant jeg det!
Sitat:
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Tusen takk for letingen. Prøvde å lete litt selv her inne, men ga opp.
Søkte litt på nettet og der sto det : Til hjemmefritering kan man for eksempel bruke solsikkeolje, maisolje, rapsolje eller jordnøttolje. Dette er sunne planteoljer, men vær oppmerksom på at all olje er like kaloririkt, og dermed fetende hvis man spiser mye av det. Oljene bør ikke brukes så mange ganger om igjen i frityrgryten, for da kan det dannes skadelige bi-produkter som du helst ikke skal få i deg. Det beste er derfor å steke chipsene i en langpanne uten tilsetting av fett! Stikk i motsatt av det som står her. Ikke rart man blir forvirra :rolleyes: |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
ohh aå han er fra chile ja....men si ifra hvis du finner en deig som passer da :D lenge siden jeg ikke har spist empanadas og savner dem masse:P
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
ja, det skal jeg gjøre! syns de friterte empanadasene er suuuuupergode, så jeg skal prøve alt jeg kommer over. prøvde meg på en paideig igår, men det funka ikke. den lagde jeg pizza av :D |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
så det finnes faktisk ingenting som får deigkonsistens på lavkarbo???
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Kva med å fritere i reint oksefeitt? Det gjer ein her i Belgia i alle fall..Ikkje noko transfett der, etter det eg har lest meg til. Og det smakar godt også.
Har heller ikkje funne noko deig som fungerer, prøvde å lage frityrsteikte reker "i jakke" med fiberhusk, det vart limgugge, som berre datt av rekene. :lol: Ingen suksess! |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Nigella Lawson friterer faktisk i margarin, så mulig det går an å fritere i rent smør? Jeg har ikke prøvd, men har litt lyst å prøve. Mulig ikke smør kommer opp i den varmen oljen får når man friterer i den?
|
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
Noen som har nevnt delfia-fett? Er ike det greit å fritere i? |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Oksefeitt folkens! Smakar godt gjer det og.
Kor det er å få tak i i Norge er ei anna sak.. Kanskje hos slaktar? |
Sv: Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?
Sitat:
Oksefett ja. Det irriterer meg at McDonalds i alle år tidligere friterte i dyrefett (oksefett?), men fikk forbud mot det og måtte gå over til å fritere i plantefett pga. helsefare osv. Ikke fordi jeg frekventerer stedet særlig ofte, men prinsippet. Det samme med Kims og denne reklameringen for "vi friterer potetgullet i sunt plantefett". Det blir liksom litt bakvendtland. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:21. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no