Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23917)

Vimpane 06-02-09 16:23

Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
JEg følger oppskriften og steker brødet i 2 timer og evt litt lenger....

HAr prøvd meg to ganger nå, og det blir veldig fuktig i midten....og det er ikke så godt....

Hvordan er deres brød, og hvor lenge steker dere?

lokkebiff 06-02-09 16:29

Sv: HVa gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Lar du det stå (gjerne natten over) før du skjærer i det da?

Eller kanskje ovnen din er sliten?

Vimpane 06-02-09 16:54

Sv: HVa gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lokkebiff (Innlegg 642480)
Lar du det stå (gjerne natten over) før du skjærer i det da?

Eller kanskje ovnen din er sliten?

Jeg lar det stå ute over natten ja, og ovnen er maks to år gammel

susasa_s 07-02-09 11:27

Sv: HVa gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Jeg bruker litt ekstra linfrød i brøde mitt slik at konsistensen på deigen er ekstra tørr og nesten må skrapes ut av bakebollen..På den måten blir ikke brøde mitt så fuktig som det ville ha blitt om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke!:)

Mjauritz 07-02-09 19:51

Sv: HVa gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Jeg steker brødet mitt max en time, men jeg har litt proteinpulver oppi slik at deigen blir tørrere! Lager også rundstykker av brød deigen ved å ha deigen opp i muffinsformer som jeg steker i ca 40 min! Godt med litt forandring.

Ellevill 08-02-09 12:07

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Akkurat det samme har skjedd med meg.
Tror kanskje at når jeg skylte linfrøene fikk jeg med for mye fuktighet.
Fikk aldri skyllet av den gelékonsistensen ordentlig synes jeg...........
Skal prøve igjen uten å skylle frøene

Adriane 08-02-09 12:39

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Den gangen jeg - lenge siden - lagde dette brødet skylte jeg aldri linfrøene. Mener å huske at det er en tråd om dette fra før, og at det var det som forårsakte at brødet ble klissete:)

Mjauritz 08-02-09 15:07

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Jeg bløtlegger heller ikke linfrøene, de putter jeg oppi hele og tørre!!

screwball 08-02-09 21:00

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Vi bløtlegger ikke linfrøene og steker brødet kun i 1 time på ca 190'C.
Blir ikke bløtt, trenger ikke ligge til "tørk" natten over. Kan spise av det så snart det blir såpass kaldt at man klarer å skjære det!

Majja 08-02-09 21:09

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Hei Vimpane.:)
Akkurat det samme skjedde meg. Linfrøene lå i bløtt (som det sto i oppskrifta) og fikk aldri skylt av det gele-lignende laget. Så brødet er bløtt i midten, og vokser i kjeften når jeg spiser...:(
Dessuten veeldig hard skorpe. (stekte i 2 timer, lå natta over.)

Men nå skal jeg prøve på nytt, og følge noen av rådene deres! Savner virkelig ett brød for en lett frokost ved travle morgener.

Vimpane 09-02-09 08:51

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Takk for svar folkens.....:)

Da skal jeg slutte å legge frøene i bløt....og steke mye mindre....

For jeg er desperat etter å ha et "brød" jeg kan spise....det er vel noe av det jeg savner mest av alt...å ikke kunne spise vanlig brød.

benam 13-02-09 14:55

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Hei, har laget dette brødet i dag; dobbel oppskrift! Ikke mye klin og søl nei:DDet ble veldig godt, reine snacsen syns jeg!!! Nå skal jeg la det ligge litt i frysa så det blir enkelt å dele opp i fine skiver!!
Ville bare takke den som hadde laga oppskrifta, prøvde å søke for å finne det, men klarte det ikke.:):)


Det PERFEKTE ketolysebrødet! 2,24 g karbo per 100 g!
Her er oppskriften jeg bruker på brød og som jeg syns er kjempegod. Ser ut som en variant av Lollypops:

4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje

Visper eggene sammen først, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form m bakepapir. Så enkelt som det kan bli! Steker v 180 grader i 55 min på nederste rille. Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.



Gracella 13-02-09 15:36

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Jeg legger heller ikke linfrøene i vann, men bruker de hele.
I tillegg pleier jeg å hive oppi en neve med grovhakkede valnøtter og litt solsikkefrø og gresskarfrø. Særlig er det godt med valnøttene, synes jeg!! :)
NB: Jeg er ikke på ketolyse mer, men jeg gjorde det samme med brødet på slutten av kuren min (ca etter 4-5 mnd hvis jeg ikke husker feil).

Neste gang skal jeg prøve bare en time i ovnen. Kjekt hvis det kan ta kortere tid...

Photobscura 13-02-09 15:53

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypop brød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av benam (Innlegg 651026)
Ville bare takke den som hadde laga oppskrifta, prøvde å søke for å finne det, men klarte det ikke.:):)

Det var Lollypop! (derav navnet på brødet ;)), men så vidt jeg vet har hun ikke vært ordentlig aktiv på forumet på evigheter.

susasa_s 15-02-09 20:40

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
Jeg har gått til innkjøp av en kaffebønne knuser som jeg bruker til å knuse linfrøene til en melaktig konsistens! helt supert:)

benam 16-02-09 09:14

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
Kan jeg bruke cottage cheese i stedet for creme fraiche? Da slipper jeg å gå ut å handle nå:D

screwball 16-02-09 12:29

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av benam (Innlegg 653606)
Kan jeg bruke cottage cheese i stedet for creme fraiche? Da slipper jeg å gå ut å handle nå:D

Det kan du sikkert! Er jo det som er i det opprinnelige lollypopbrødet :)

Odde 17-02-09 12:46

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av susasa_s (Innlegg 653142)
Jeg har gått til innkjøp av en kaffebønne knuser som jeg bruker til å knuse linfrøene til en melaktig konsistens! helt supert:)

Hvilken type har du kjøpt, og hvor mye koster en slik en :)

Odde:D

alsol 17-02-09 14:54

Sv: Hva gjør jeg galt (ang lollypopbrød)
 
Hei

Jeg bakte dette brødet forrige helg, og det gikk veldig bra. Men jeg kjøpte ferdig knust linfrø. Kanskje er det med på å gjøre brødet litt fastere, for jeg hadde ingen problemer med konsistensen i midten


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:44.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no