![]() |
Ostemuffin eller Quiche ala Smiline
1 Vedlegg
Jeg er ikke glad i mat som legres i kjøleskapet, men disse kan jeg godt opbevare i 3 dager og klare å spise de etter oppvarmet i micro. Genialt å ta med seg på skolen til oppvarming med salat til.
Bruker her en teflonform til muffins. 2 osteskiver med ost uten smak legges i kryss i hver form, dette er bunnen i steden for paibunn. Så kan du putte oppi det du foretrekker i qichen din. Jeg bruker kylling/kalkun på boks. Da kan jeg servere om jeg får besøk av muslimske venner;) Purreløk Bokkolitopper revet ost, parmesan. Heller eggestand over: 6-8 egg 6-8 ss fløte salt, pepper, Chilli expoltion (skikkelig godt i stede for paprika) Ant egge du har behov for varierer fra hvor mye du har opp i formene. Strø revet jarlsberg på toppen. Stekes på rundt 180 gr midt i ovenen til de har fått en fin farge på toppen. Avkjøles i formene og taes ut etter de har blitt lunkne. Kan kjøles eller fryses. Evt tines på lav effekt i micro. Mye fett, lite karber avhengig av hva du har i de. Og med en salat til er fiberet dekket opp. God fornøyelse. |
Sv: Quiche ala Smiline
Tusen takk! Har savnet Quiche. Dette må prøves så fort som mulig!:heia:
|
Sv: Quiche ala Smiline
Dette så veldig godt ut faktisk:)
Jeg er så matlei fortiden, så jeg trenger sår ny inspirasjon!! Takk for det:D |
Sv: Quiche ala Smiline
Mmmm...de er helt fantastisk digge :)
Godt jeg kan inspirere :D |
Sv: Quiche ala Smiline
Forveller du brokkolien før du puttet opp i quichen?
|
Sv: Quiche ala Smiline
Så kjempesmart med osten i bunn!:) Herved bokmerket og skal lages i morgen.
|
Sv: Quiche ala Smiline
Sitat:
|
Sv: Quiche ala Smiline
Også jeg som akkurat kastet teflon-muffinsbrettet mitt! :rolleyes: Men det var uansett ubrukelig, halvpaten satt fast. Får bruke vanlige former! :ja:
|
Sv: Quiche ala Smiline
Samme problem her...Jeg blei så sur sist jeg brukte brettet, at jeg kasta det i søpla.:mad:
Men etter å ha roa meg litt, tok jeg fornuften fatt og pelte det opp igjen av posen, og vasket/skrubbet det grundig... Det går igrunnen greit å bruke, bare jeg smører det skikkelig godt med usmelta meierismør. Så, jeg har ikke gitt det opp riktig ennå;) Så til helgen skal jeg lage Quiche ala Smiline. |
Sv: Quiche ala Smiline
Et lite tips til de som sliter med å få muffins ut av formen:
Jeg bruker altid muffinsformer av papir som jeg kommer i teflonformen. Spesielt har jeg god erfaring med de store amerikanske muffinsformer fra Euro shopper. Med disse har jeg aldri problemer med å få papiret av etter stekningen. De små papirformene derimot (som skulle være laget av samme materiale) henger ofte fast etter stekningen -hvorfor vet jeg ikke. |
Sv: Quiche ala Smiline
Okei, takk for tipset:)
Tror jammen jeg har en pakke med sånne i skapet. |
Sv: Quiche ala Smiline
Litt for seint for min del, men jeg har kjøpt silikonmuffinsformer som jeg gleder meg til å teste denne på :D
|
Sv: Quiche ala Smiline
Dette med smøring av formen er nok ikke så nødvedig. Gamle slitte former kan godt brukes her siden det er så mye fett i osten som skal ligge mellom fomen og eggestanden. Lager kylling i hvitløk og chilli gratinert med ost i ildfastform uten smøring og, men jeg bruker myyyye ost da for det er skikkelig nam:), og da slipper alt taket uten makt.
Mmmm... er å anbefale det og. Blir nesten som kylling quesedilla men med ost i steden for tortilla ;) Med rømme og salat til. Funker utmerket å ta med i matboksen og varmes det og på jobben i micro. MMMmmm :) Nå skal jeg spise... |
Sv: Quiche ala Smiline
Sitat:
|
Sv: Quiche ala Smiline
Kanskje en smule dårlig skrevet :P hehe
Jo, jeg tar sånn ferdiggrillet kylling i en liten porsons form (ildfast), Har sånn kvern med hvitløk som man får kjøpt i butikken, og sånn chilli explotion på kvern. Tar i godt med dette på kyllingen og så skiver med ost som pakkes godt rundt kyllingen i formen. Så gratineres alt sammen. Nam... :) Kos deg |
Sv: Quiche ala Smiline
Jeg lot meg inspirere av denne oppskriften i dag, og laget "quiche" med røkelaks i en stor paiform. Det ble kjempegodt!
Å bruke ost i stedet for paideig er rett og slett helt genialt. Jeg syns faktisk dette ble mye bedre enn ekte quiche - jeg har aldri vært glad i butterdeig uansett, og ost er en perfekt erstatning. Neste gang skal jeg lage en quiche lorraine med bacon. Jeg gleder meg allerede. Takk for oppskriften! :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no