Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Brødoppskrift - kan denne brukes? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24627)

sangfugl78 03-03-09 21:52

Brødoppskrift - kan denne brukes?
 
Hei. Helt ny på dette her.
Jeg har fått en oppskrift på brød som en venninne av meg har gått på. Har ikke noe med lavkarbo å gjøre, men hun har spsit dette på grunn av mageproblemer.
Er dette noe vi kan spise?

Rugbrød

1 kg siktet rug
1 kg sammalt rug
1 pk gjær
4 dl linfrø
6 dl solsikkekjerner
4 ts (strøkne) havsalt
2 - 3 dl olivenolje
1,8 dl lunkent vann

-heves i minst 3 timer, -og gjerne over natta.

-fordeles i 3 godt smurte brødformer.

-stekes på nederste rille i ca 45 minutter på 225'C

Carisma 03-03-09 22:35

Sv: Brødoppskrift - kan denne brukes?
 
På lindberg-kost ser jeg ingenting i veien for å spise det brødet :) Men husk at det er et c-måltid :ja:

rille0007 22-04-10 11:13

Sv: Brødoppskrift - kan denne brukes?
 
Her er en oppskrift på lavkarbobrød:
Det er ca 8 gram karbohydrater pr 100 gram, det er jo ganske bra.

1 boks Creme Fraiche
1ss bakepulver
8ss linfrø
150 g kruskakli
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
6ss olje(smakløs olje)
litt salt(etter smak)
8 egg

Pisk eggene, ha i resten av ingrediensene.
Hell alt i en brødform dekket med bakepapir(ellers sitter brødet fast)
Stek i 1 time på 200 grader.

Jeg bruker å tilsette valnøtter for litt ekstra smak, har også bakt det med soltørkede tomater og oliven i, kjempegodt!!

Catsy 14-09-10 07:49

Sv: Brødoppskrift - kan denne brukes?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av rille0007 (Innlegg 866048)
Her er en oppskrift på lavkarbobrød:
Det er ca 8 gram karbohydrater pr 100 gram, det er jo ganske bra.

1 boks Creme Fraiche
1ss bakepulver
8ss linfrø
150 g kruskakli
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
6ss olje(smakløs olje)
litt salt(etter smak)
8 egg

Pisk eggene, ha i resten av ingrediensene.
Hell alt i en brødform dekket med bakepapir(ellers sitter brødet fast)
Stek i 1 time på 200 grader.

Jeg bruker å tilsette valnøtter for litt ekstra smak, har også bakt det med soltørkede tomater og oliven i, kjempegodt!!


Denne oppskriften har jeg fått av noen også, og satt nettopp og lurte på karb innholdet :D Ser du har opplyst om det. Tusen takk :) Er det et stort brød eller??

ned35 21-09-10 10:11

Sv: Brødoppskrift - kan denne brukes?
 
knallfin oppskrift !:) den skal prøves!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:46.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no