Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Sjokolade (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25192)

cillesnuppa 06-04-09 10:06

Sjokolade
 
100 gram smør smeltes
200 gram sjokolade (70% eller 85%) brekkes i biter og smeltes i smøret
1,5 dl fløte røres inn
Evt nøtter

Avkjøl

Kle bunnen i 2 brødformer med aluminiumsfolie eller plastfolie. Fordel røre i de to formene. Du kan velge om du vil ha nøtter i, f eks mandler i en og valnøtter i den andre. Uten nøtter er det ca 12gram karbohydrater per 100 gram - hvis du bruker 70%. Jeg er usikker på karbeinnholdet i 85%.

Oppbevares i kjøleskapet. NB: Pga fløten blir sjokoladen litt myk. Kan også serveres som dessert, med krem til.

sirimor 06-04-09 12:01

Sv: Sjokolade:)
 
Oi, uffda (sikle)....at jeg skulle snuble over denne også...:o

fagremøy79 06-04-09 21:33

Sv: Sjokolade:)
 
høres kjempe godt ut:sikle:vet hva som skal lages her i morgen:rolleyes:

fagremøy79 08-04-09 13:47

Sv: Sjokolade:)
 
ja nå har jeg laeget sjololaden og den står nå til avkjøling i kjøleskapet.:rolleyes:
smakte på røren og den var FANTASTISK god:sikle:
men fikk litt over14 karber pr 100 gram på 70 % sjololade:forvirret

cillesnuppa 08-04-09 15:55

Sv: Sjokolade:)
 
kjære fagremøy, jeg har brukt hoderegning... Kan muligens ha noe å si for utfallet av utregningen. Ellers spørs det også på hvilken sjoko man bruker, de ulike 70% sjokoladene har variasjon i karbeinnholdet. Sjokoladen er god kald, men den er ekstremt god når den har stått ute og smeltet en stund - da må den spises med gaffel, og smelter i munnen...

fagremøy79 08-04-09 18:13

Sv: Sjokolade:)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av cillesnuppa (Innlegg 696345)
kjære fagremøy, jeg har brukt hoderegning... Kan muligens ha noe å si for utfallet av utregningen. Ellers spørs det også på hvilken sjoko man bruker, de ulike 70% sjokoladene har variasjon i karbeinnholdet. Sjokoladen er god kald, men den er ekstremt god når den har stått ute og smeltet en stund - da må den spises med gaffel, og smelter i munnen...

he he ja kkjenner til hvordan det kan være med hoderegning:rolleyes: takk gud for kalkulatoren:stortsmil
ja det hadde jeg ikke tenkt på at det kanskje kan være forskjell *rødme*
:o
har nå trykt i meg mere enn jeg bør for den var kjempe yummy:sikle:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:57.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no