![]() |
Påskekake inspirert av Gerd
1 Vedlegg
Det er ikke ofte jeg lager kake, altså! Men etter å ha lest noen tråder om kaker og sett på oppskriften til Gerds ostekake fant jeg ut av jeg ville overraske familie og venner med en kake. Gjorde noen modifiseringer dels på grunn av egen smak og dels på grunn av varenes tilgjengelighet (fikk f.eks. ikke tak i Heistads sukkerfrie gele).
BUNN 250 gram mandler og hasselnøtter, hakket i liten blender 150 gram romtemperert smør - Blandet godt med kjøkkenmaskin og trykkes ned i bunnen av en papirkledd kakeform. (Jeg har springform med tilhørende porselensfat og lokk som jeg alt for sjelden bruker.) FYLL En boks rømme En boks Philadelphia naturell En boks mandarin- og ananasost Noen spiseskjeer konsentrert sitronsaft (på flaske fra helskosten) - Blandet sammen med kjøkkenmaskin Pisket krem av en liten boks fløte En eller to teskjeer vaniljesukker (med ekte vanilje) - Blandet forsiktig sammen med oste- og rømmeblandingen med slikkepotten Smeltet 6-7 flak gelatin, helte nedi mens jeg rørte strålen forsiktig inn i røren. Når alt var blandet, la jeg det over smør- og nøttebunnen. Glattet ut overflaten og satte i kjøleskap. GELE- OG BÆRTOPP 5 dl Funlight bringebærsaft (hvorav 2 dl vann) 10 flak gelatin, smeltet og rørt ut i saften. Bringebær og blåbær, håndplukket fra Kiwi :D La bærene over kaken da den hadde stått i kjøleskapet en stund. Helte så Funligh-geleen sakte over, i flere omganger. Det var litt kjedelig og jeg syntes geleen stivnet alt for sakte. Det rant litt ut, så jeg måtte kante springformen med kjøkkenrull for at det ikke skulle se ut som blodbad i kjøleskapet. :) Jeg strevde litt med å få brettet papirfôret flatt, og det gjorde kaken uryddig i kantene. Det hadde vel ikke gått an uten papir, da hadde geleen rent ennå mer ut mellom fatet og springformen? Men skitt au, det ser ganske flott ut med bærene og geleen. Og den smakte veldig godt, synes jeg! (Har spist et lite stykke til dessert etter frokost i dag. :eek: ) Jeg bruker veldig lite søtt og søtningsstoffer, så det kan jo hende denne er for lite søt i forhold til andres smak … |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Heisann!
Denne så veldig god ut! Et lite tips for å lage et fint lokk av gele med bær i, er å bruke frosne bær og avkjølt gele (ikke stivnet). Vent til ostekakefyllet er mer eller mindre stivt (30 min-1 time i kjøleskap), legg på frosne bær og legg geleen over bærene med spiseskje, da vil de kalde bærene så og si sette geleen mens du legger den på. Hell forsiktig over det som er måtte være igjen av geleen når bærene er dekket. Dette betyr at kaka må stå noen timer i kjøleskap om du ikke vil spise iskalde bær i kaka, men det er det verdt :-) |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
gud i musen dette så bra ut ja :D
karber pr stykke i denne da? :) |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Sitat:
|
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Sitat:
Men Gerd regner 35 karber totalt i sin kake, det må vel bli noe i nærheten av det for denne også. Kan jeg tenke meg, i alle fall? :) |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Dette så utrolig godt ut, nå fristet du meg. Påsken har vært en laaang "utenom diettopplevelse " med alskens snop, :cool: uff og uff.
Men kaken din er vel bare sunn så da gjør det vel ikke noe om det blir litt til. For på tirsadg er det på igjen med det sunne liv.:o |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Så ut som en nydelig kake! Du har også et sånt porsgrunn-kakefat med springform som lekker ser jeg. Innmari irriterende! Jeg lagde Black sunday-kake i påska, og halvparten av røra lakk ut på forma inne i ovnen:mad::mad::mad:. Passa veldig dårlig, siden kaka skulle serveres i svigersøsters bursdag... Den smakte heldigvis bedre enn den så ut:)....
|
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
1 Vedlegg
Sitat:
Dårlig kvalitet på bilde. Det var egentlig av et helt bord med masse folk rundt... Her brukte jeg dessverre frosne bær, som avga en del vann etter at de smeltet i geleen. Derfor tok ostefyllet litt farge på kanten. |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Hvis man skal ha springform på et kakefat syns jeg det er litt av poenget at man skal slippe å bruke bakepapir for å hindre lekkasje. Da skal man jo bare kunne ta av springforma, og visp er kaka på fat. Når man skal steke en kake er den ofte flytende i utgangspunktet, og når halvparten av røra flyter ut på fatet rundt, er det bare innmari, innmari irriterende:mad: Kjente at jeg var på nippet til å ringe noen i Porsgrunn Porselen for å klage :krangle:når jeg sto der å øste kakerøre tilbake i forma med hue godt inne i den varme ovnen...
Ikke meninga å være sint og bisk, altså. Men som dere forstår ble jeg forbanna :realmad:og litt til. det hjalp jo ikke at jeg skulle springe til t-banen for å dra på jobb og mannen skulle passe kaken i ovnen....:nei: |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
4 Vedlegg
Jeg bakte kaken en gang til i påsken, ettersom vi alle likte den så godt. Og da brukte jeg ikke papir i formen, men det gikk bra!
Hvorfor gikk det bra? Fordi jeg passet på å fordele både bunnen og fyllet veldig tett og godt opp mot kantene, slik at geleen ikke hadde noe sted å renne. Laget fall inn mot midten, før jeg strødde bærene utover. Lot det stå en liten stund i kjøleskapet for å sikre meg at "mottaksflaten" for geleen var så kald som mulig. Og helte geleen over med spiseskje (takk for tipset om det!), litt av gangen. Ikke noe søl! Flottere kake enn første gang! |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Er helt enig i at springformen fra Porsgrunn må kunne holde tett! Noe annet er ille! :mad:
Men det er vel sikkert vanskeligere å unngå lekkasje på kaker med flytende røre som bakes i varm ovn i forhold til kalde kaker med gelatinblandet fromasjfyll som lar seg bruke som tetningsmasse … ? Tror jeg har stekt sukkerbrød i formen, i en fjern fortid. Mener å huske at det ble lekkasje da, ja. Det var forresten et fantastisk syn du mante frem, det med å stå med hodet inne i en varm ovn og øse røren tilbake. :D Ikke vanskelig å forestille seg! |
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Sitat:
|
Sv: Påskekake inspirert av Gerd
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no