![]() |
Sitronkake
Smakte en helt fantastisk lett sitronkake i helgen.. :_oy: Lurer sånn på om noen har oppskrift på "slanke" sitronkake!? :sikle: mmm..
|
Sv: Sitronkake
Jeg har en oppskrift på Fedon Lindbergs sitronkake. Må da være mulig å lavkarbere den:D
Spansk sitronkake 250 g mandler revet skall av 2 sitroner 1 1/2 dl fruktose - Natreen i ditt tilfelle:) 4 egg 1 ts bakepulver 3-4 mandeldråper (kan sløyfes) 1/2 ts kanel litt vispet fløte ved siden av med noen bær er godt Mal mandlene, rør inn finrevet sitronskall og 1/3 av fruktosen. Pisk eggedosis med resten av fruktosen og eggene. Rør inn mandeldråper og kanel. Smør en 22 cm diameter rund form godt og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken nederst i ovnen ved 150*C i 35 min. Litt kjedelig kake etter min mening, men det var det jeg hadde akkurat nå:) Litt appelsinskall og sitronsaft, smør og fløte i røren hadde ikke gjort noe skade tror jeg. Eller kanskje det bare er jeg som overavanserer:o |
Sv: Sitronkake
Sitat:
i utgangspunktet:) |
Sv: Sitronkake
hihi å så spennende! tusen takk for oppskriften og innlegget!:D om det blir kake på meg i mårra.. .:p hehe nei jeg er litt usikker på hva jeg skal følge.. tenkte kansje litt på lavkarbo virker som en bra kur.. men litt for avansert:p
|
Sv: Sitronkake
Ser at tråden er noe gammel, men lurte på om noen har prøvd å lage denne med annen søtning enn fruktose? Ser på matprogrammer på BBC, og fikk ekstremt lyst på sitronkake.
|
Sv: Sitronkake
Sitronkake fikk jeg lyst på også..sitron..nam:p!
Men noen som har forslag til hva jeg kan bytte ut mandlene med? (Ikke nøtter) |
Sv: Sitronkake
Sitat:
Gluten Free Coconut Flour Lemon Cake 1/4 cup coconut oil 6 eggs 1/2 cup coconut milk 6 Tablespoons Xylitol (or raw honey if you're not doing the candida thang!) (Må da kunne byttes ut med noe mer passende) 1 teaspoon vanilla extract 1/2 teaspoon lemon zest 1/2 cup coconut flour 1/2 teaspoon aluminum free baking powder 1/2 teaspoon salt Juice of 1/2 lemon Preheat overn to 350. Measure out coconut oil and place in an 8 x 8 inch pan. Place pan in oven to melt the coconut oil. While coconut oil is melting, whisk the eggs, coconut milk, xylitol (or honey), vanilla and lemon zest together. Once coconut oil is melted (probably 5 min or less), remove the pan from the oven and let it cool while you mix in the rest of the ingredients. Combine coconut flour, baking powder and salt. Stir in the dry ingredients to the wet. Once your pan is cooled enough to handle, carefully swirl your coconut oil around your pan in order to grease all sides. Then pour the coconut oil into the batter and mix until all lumps are gone. Pour the batter into your greased pan and place on the middle rack of the oven. Base for 35- 40 minutes, until browned on top and a toothpick comes out clean. *If you're not doing the candida diet, you can use 1/2 an orange and juice it, then poke holes in the cake with a fork and pour the juice all over the cake, making sure that it's evenly distributed...but this isn't necessary because the cake is so moist anyway. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:37. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no