![]() |
Min ultimate ostekake
Har nå trålet forumet for å finne den beste ostekaken, har nå laget min egen vri - tror ikke denne versjonen finnes!
Nøttebunn: 150 g hasselnøtter 5-6 eggehviter 50 g sukrin 1 plate lys sukkerfri sjokolade Pisk eggehvitene stive, tilsett gjerne litt salt for å få de stive. Sukrinen tilsettes litt etter litt. Piskes til helt stiv marengs. Smelt sjokoladen i vannbad og la den bli lunken før du vender den og hasselnøttene som er malt fine inn i marengsen. Ha deigen i en kakeform på ca 23 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 min. Bunnen avkjøles og settes på ett fat med en tett kakering rundt. Ostemassen: 5 dl fløte 1 pk Philadelfia 1.5 dl Fruiss citron ( er en sitrondrikk uten sukker men med søtningsmiddel, kan sikkert også bruke Confekta sitron men den fant jeg ikke) 1 dl vann 5 plater gelantin Pisk fløten stiv, bland opp i Philadelfian og piskes til ostemassen er gjevn. Bløt gelantinplatene og la disse smeltes i litt vann ( ca 2 ss vann) når denne er avkjølt litt kan du tilsette Fruiss citron og vann. Helles avkjølt opp i ostemassen og piskes rundt til alt er gjevnt. Helles over nøttebunnen som har en tett kakering rundt. La stå til den er helt stiv. Gelelokk: 5 dl vann 1/2 pakke confekta bringebærdrikk ( eller så mye som du selv smaker det til) 6 plater gelantin Gelantinen mykes opp i kaldt vann, smeltes i 2 ss vann. Tilsett vannet og confektaen. La stå avkjølt til den begynner å bli ganske seig - helles så over ostemassen. Da er kaken ferdig når geleen er stivnet:rolleyes: Løsnes fra kakeringen med en skarp kniv! |
Sv: Min ultimate ostekake
Takk for denne oppskrifta,at du ville dele den med alle oss andre!
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:54. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no