![]() |
Lollypopbrødet hever LITT i ovnen?
Her er mitt da...skal vi se...5. forsøk på å bake brødmat med lite karbs. Jeg baker lollypopbrød, hvor det står at brødet hever litt, men ikke mye. I skrivende stund står brødet i ovnen og har hevet seg langt over over toppen på brødforma.
Så...jeg lurer egentlig bare på hvordan dere definere litt og mye heving :P BTW: Alle mine bakverk sprekker BESTANDIG i toppen, vet noen hva jeg gjør galt? Og hvordan får jeg inn bilder? |
Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen??? :)
Sitat:
For mye bakepulver kan gi sprekker, det samme hvis man har satt bakverket feil i ovnen - tror jeg. |
Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen??? :)
Prøvde å leite litt etter svar på hvorfor kaker sprekker, og kom over Bakeskolen:
http://www.detsoteliv.no/bakeskolen.php#59 Selv om mange av oppskriftene IKKE er lavkarbo på det forumet, så er det en del gode tips for oss hobbykokker. Dessverre var det ingen gode råd ang. kakesprekker :rolleyes: |
Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen?
Mitt brød har fått en sånn svær topp over forma som nok er en 6-7 cm. Jeg kunne nok med fordel ha hatt røra i to former, for dette ble ett ganske stort brød ;)
|
Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen?
Har sett at når jeg prikker brødet på overflaten med en gaffel, så er er mindre sjanse for at det sprekker mens det står i ovnen :p
|
Sv: Lollypopbrødet hever LITT i ovnen?
Sitat:
Det kan hende du har for varm ovn, slik at baksten får en stekeskorpe før den er ferdig hevet... kan hjelpe med litt damp i ovnen eller litt vann/fuktighet på overflaten. Eller at du setter inn baksten ved litt lavere temperatur, og justerer temperaturen når baksten står i ovnen. Er det bakst med bakepulver, kan du prøve og redusere bakepulver med en liten tanke.:o Det kan også være litt stilig at brød sprekker kontrolert, bruk da en kniv og dra/skjær spor på skrått i brødets overflate (ca 1 mm dype). Når det gjelder gjærbakst er det ofte at baksten ikke har fått heve ferdig før den stekes... LYKKE TIL:D |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:11. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no