![]() |
Blomkål og nyrestein
Noen som aner om det er forbundet med risiko å spise mye blomkål(som vi lavkarbere gjør), når man har hatt nyrestein?
Er det større risiko for å danne nye steiner ?:confused: |
Sv: Blomkål vs nyrestein
Sitat:
|
Sv: Blomkål vs nyrestein
Hav er det som er så spesielt med blomkål mener du?
Skjønte ikke helt den jeg.... Nyrestein har jeg ikke peil på altså, jeg bare lurte på hvorfor du lurte på det med blomkål og nyrestein... |
Sv: Blomkål vs nyrestein
Sitat:
Blomkål har oksalat (se her). Nyresteiner består stort sett av kalsium og oksalat (se her). Folk som er utsatt for nyrestein får det mest sannsynelig fordi de tar opp ekstra mye oksalat i tarmen (se her). Så, ja, grønnsaker kan være skadelige for deg. Dette gir uansett mening i en evolusjonær sammenheng, da ingen planter vil spises. Derfor utvikler de forsvarsmekanismer. Det er muligens flere faktorer inn i bildet. Her er en interessant diskusjon. |
Sv: Blomkål og nyrestein
Danish...gjelder dette all slags kål? eller er det spesielt for blomkål?
|
Sv: Blomkål vs nyrestein
Sitat:
Karbohydrater stimulerer nyrene til å holde på salt, kort sagt. |
Sv: Blomkål og nyrestein
Det kan ikke være noe i det at kombinasjonen av karbohydrater og blomkål(evt andre gr.saker som inneholder oksalat) ikke er så gunstig?
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no