Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Nyheter / media (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Svensk professor advarer mot is (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26156)

hanne42 28-05-09 15:22

Svensk professor advarer mot is
 
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=857&a=497328

At komboen fett og sukker fører til fedme er ikke akkurat en nyhet for de fleste av oss... :o

Carisma 28-05-09 15:27

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Nei, ikke for de fleste av oss, men desverre for veldig mange "der ute" :rolleyes:

Gracella 04-06-09 19:47

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av hanne42 (Innlegg 726474)
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=857&a=497328

At komboen fett og sukker fører til fedme er ikke akkurat en nyhet for de fleste av oss... :o

Men fyren er visst totalt uvitende om at det går an å lage isen selv, og dermed unngå alt sukkeret...!!!
Jeg er så glad for at jeg oppdaget dette forumet ;).

frustrert frue 04-06-09 19:53

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gracella (Innlegg 729827)
Men fyren er visst totalt uvitende om at det går an å lage isen selv, og dermed unngå alt sukkeret...!!!
Jeg er så glad for at jeg oppdaget dette forumet ;).

Hvordan lager du den selv da?
Prøvde jeg men den ble så vondt og hard.Da jeg lot den stå fremme litt smeltet den liksom.brukte fløte eggeplomme og sukkererstatning.

Alkazelters 04-06-09 20:52

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Gelatin er et fint hjelpemiddel for å få til isen bedre.

Gracella 04-06-09 22:43

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Alkazelters (Innlegg 729857)
Gelatin er et fint hjelpemiddel for å få til isen bedre.

Jeg lager is av
1 dl fløte
ett egg
en god neve frosne bringebær (jordbær eller blåbær)
splenda eller sukrin
Har alt i en stavmikseblender og kjører på full guffe til alt er en softismasse.

Den er kjempegod å spise med en gang, men blir steinhard i fryseren.
Sist prøvde jeg å ha gelatin oppi, men det ble ikke bedre....
Hvor mye gelatin (hvor mange gelatinplater altså) ville du brukt til en slik posjon??

Vil isen kanskje bli litt mykere om jeg er flink til å jevnlig røre om i isen mens den fryses inn??

Nannah 04-06-09 23:24

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Superlett! Kjør frossene bringebær i hurtigmixen med fløte og evnt litt søtstoff.
Deilig softice på no time!!

Carisma 06-06-09 20:50

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gracella (Innlegg 729896)
Vil isen kanskje bli litt mykere om jeg er flink til å jevnlig røre om i isen mens den fryses inn??

Det kan nok hjelpe.
Forøvrig har jeg lags isen som står i lindbergboka flere ganger, hvor hvitene piskes til marengs først. Den blir ikke så hard som annen is jeg har prøvd. Kanskje det kommer av all lufta som piskes inn?

trillian78 06-06-09 21:54

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Sitat:

Vil isen kanskje bli litt mykere om jeg er flink til å jevnlig røre om i isen mens den fryses inn??
Den blir definitivt mykere av å ha ørlittegrann alkohol oppi. Har tidligere prøvd med likør (cointreau) som ikke egner seg så godt på lavkarbo ettersom at likør er fullt av sukker. Men har lurt litt på om det ikke kunne funke med litt cognac for eksempel.

Dessuten forhindrer alkoholen at det dannes iskrystaller. Noe som er veldig vanlig i hjemmelaget is.

Ellers ville jeg gått for hyppig røring ja :ja:

LineJM 06-06-09 22:11

Sv: Svensk professor advarer mot is
 
Konjakkis med ristede hasselnøtter :love:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:56.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no