Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Spanske kjøttboller med hot tomatsaus og potetmos (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26489)

Alkazelters 15-06-09 21:22

Spanske kjøttboller med hot tomatsaus og potetmos
 
Jeg laget en ganske fortreffelig middag i dag, som jeg vil anbefale på det sterkeste.



Tomatsaus:
1 løk
1 kvart kinesisk hvitløk
1 halv boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
1/2 liter vann
1 blokk hønsebuljong
En anelse basilikum
1 ts kruttsterkt chilipulver

Fres løk og hvitløk i litt olje. Tilsett tomatpure, buljong, vann og krydder. La det småkoke til du har fått alle andre ting på stell.

Kjøttboller:
400 gram kjøttdeig
2 egg
1/2 løk
300 Gram bacon
1 kinesisk hvitløk
60-100 gram smør

Ha kjøttdeigen, løken og eggene i en fin bakebolle.
Hakk baconet opp og stek i det i smøret, tilsett hvitløken og la den steke godt sammen med baconet og fettet. Hell blandingen over i bakebollen, bland alt godt sammen med stavmixer. Deretter former du flotte boller som du steker i stekepannen. Når bollene er ferdig stekt, heller du tomatsausen over og lar dette småkoke til du har fått orden på kjøkkenet og resten av middagen.

Potetmos

1 lite blomkålhode
1 passe stor (120 gram) potet
1 løk
1/2 liter vann
1 blokk grønnsaksbuljong
5 isbiter med fløte

Kok grønnsakene i 20 minutter, hell deretter i fløten. Kjør tilslutt i stavmixer.

Forhåpentligvis klarer du å gjøre det ene mens det andre gjør seg, da tar det ikke mer enn en halvtime tilsammen. EDIT: Ved nærmere ettertanke gikk det nok en time, siden bollene kokte i sausen en god stund. Og det skal den gjøre! Dessuten er ikke småkoking arbeid, men kos!

Camz 16-06-09 07:58

Sv: Spanske kjøttboller med hot tomatsaus og potetmos
 
Dette hørtes heeeeelt fantastisk ut... Mmmmm :p


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:16.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no