![]() |
Majones
OK eller ikke OK???:p
|
Sv: majones
Sitat:
|
Sv: majones
Helt ok. Men det sunneste er å lage sin egen. Det gidder imidlertid sjelden jeg å gjøre, så jeg bruker Mills. Hellman's skal visst være litt sunnere (er oljen kaldpresset der?) men jeg liker ikke så godt smaken på den naturell. I matlaging er den helt grei da, bruker den i kyllingretter.
|
Sv: majones
tenkte å lage meg kyllingsalat.. er ikke mye jeg bruker da seff..
takk for svar:D |
Sv: Majones
Det er jo kjempegodt og da ;)
|
Sv: Majones
Jeg bruker det hele tiden jeg. Syns det er kjempegodt! Men det beste er som Iset sier å lage selv.
|
Sv: Majones
Hvor mange karber er det i Mills sin? Noen som har i hodet?
|
Sv: Majones
Det er som regel ikke karber fra annet enn egget, men noen majoneser har litt sukker i seg.
Jeg bruker nok en del majones, og skulle ønske jeg gadd å lage min egen ettersom jeg preker så mye anti-varmpressede matoljer og transfett ... :rodme:. Men majo er så himla godt! |
Sv: Majones
Takk! Enig i det, hadde nok vært best å lage sin egen! Men så er det det å gidde det, da.. ;)
|
Sv: Majones
hva er oppskriften på majo?
vet alerede : eggeplomme, sukker (sukrin) ... uhm? :confused: |
Sv: Majones
Sitat:
Er litt sukker i den da, men 100 gram majones er mye! |
Sv: Majones
Sitat:
Man trenger en olje med nøytral smak, eggeplommer, sennepsfrø, eventuelt en sterk sennep (maison dijon sennep er god) og salt. Alle ingredienser må være romstempererte, og man må piske hardt hele tiden når man blander dem. Det er egentlig enkelt å få til en bra majones konsistensmessig, så lenge man er nøye med piskinga, det er å få en tilfredsstillende smak som er vanskelig. Ellers er det diskutert behørig i denne tråden. |
Sv: Majones
takk photo! men tror jeg nøyer meg med first price majon, den er nydelig for bare 2,5karb pr. 100g.. ( og hvem slenger på 100g majo på omeletten? :eek: )
|
Sv: Majones
Sitat:
|
Sv: Majones
jeg blander den ut med Bacon-SmøreOst, det er faktisk veldig godt :)
den smøreosten med de små bitene i.. mm ;) |
Sv: Majones
Jeg får ikke til smaken på hjemmelaget majones, jeg kan få til helt perfekt konsistens, det er ikke vanskelig, bare romtemperert eggeplommer og romtemperert olje og en ballongvisp... Men smaken blir æsj.
Så jeg bruker Mills sin eller kjøper i store glass fra Findus( svensk). Det er nok sojaolje i begge... Blæ, men det er det er hellmans også. Jeg bruker ikke så m*e majones, det går mest i perioder. Mitt fettinntak kommer mest fra smør.. |
Sv: Majones
Jeg lager ofte majo sjøl.
1 egg litt salt og pepper en liten dæsj sennep ev. noen dråper sitron(eller noen dråper eddik 7%) olje Egg og smakstilsetninger i en høy bolle, bruker stavmixer, tilsetter olje til majoen får rette konsistens. |
Sv: Majones
Sitat:
|
Sv: Majones
Sitat:
|
Sv: Majones
oi.. takk for at du sa det med olivenolje , det var den jeg hadde planer om og bruke ;)
men ja, hvilke olje? |
Sv: Majones
Jeg bruker olivenolje jeg :ja:
|
Sv: Majones
funker extra virgin også? har en flaske som aldri blir brukt til noe som helst..
|
Sv: Majones
Jepp :D
|
Sv: Majones
løp nettop og prøvde på kjøkkenet - mm! men min variant, da..
bacon smøre ost, extra virgin oliven olje, sennep, sukrin med stavmikser fikk den konsistensen til litt bløt (men fast) majones.. den smakte ! tenker og prøve den på omeletten etterpå! :) |
Sv: Majones
Jeg syns også min hjemmelagde smaker gymsokk... Har hørt avocadoolje skal smake bra, men den koster jo en liten månedslønn... :o
Skal forsøke med den kaldpressede solsikkeolja de har på ultra, men har ikke giddet å kjøpe den enda. :rolleyes: Har lyst til å få til sånn aioli de selger på Hotel Havanna, den er bare himmelsk! Og veldig hjemmelaget... :ja: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:38. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no