![]() |
Mandelpudding
http://forum.lavkarbo.no/picture.php...pictureid=1603
Mandelpudding - ca 1 kbh pr beger 3 dl fløte (8,7 kbh) 7 dl vann 10 gelatinplater Vaniljeessens Mandelessens Flytende Natreen/Splenda etter smak Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min. Kok opp litt vann (min 1 dl) i vannkokeren imens Varm opp fløten og 6 dl av vannet. Rør så det ikke svir seg - det er ikke noe særlig. Klem vannet av gelatinplatene og legg dem i en bolle som tåler kokende vann (jeg bruker som regel et målebeger), og hell over 1 dl kokende vann fra vannkokeren, rør litt med en gaffel eller skje sånn at det er jevnt. Hell dette så i den varme væsken, og la det nesten nå kokepunktet mens du rører. Nå kan du ha i dråper og søtning og la det avkjøle litt. Så kan du helle det i plastbegrene (det blir ca 9 stk). la de avkjøle enda mer før du setter dem i kjøleskapet. De skal være klar for konsumering etter 4-5 timer tror jeg... Husk at du kan bruke begrene igjen etterpå, de jeg kjøpte på Rema tåler helt fint oppvaskmaskin! Enjoy! |
Sv: Mandelpudding
Åh... mandelpudding!:love:
Må kjøpe fløte i morgen slik at disse kan bli søndagsdessert. |
Sv: Mandelpudding
Dette høres godt ut, men det blir ikke vassent med så m*e vann i forhold til fløte?
|
Sv: Mandelpudding
Nja, den blir jo ikke helt som 'ekte' da, men jeg synes den er helt grei. Men dette kan man jo regulere med mengden fløte; ingen grunn til å ikke ha mer fløte i bortsett fra om man prøver å redusere på meieriproduktene da (som jeg prøver på) :rolleyes:. Så det er vel bare smaken som avgjør...:)
Jeg prøvde denne med soyamelk og, men det var absolutt ingen suksess - den skilte seg og ble ganske gross. Kokosmelk kan også brukes istedet for fløte, men det gir en litt annen smak og er mye mektigere. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:40. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no