Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Tips om sjokolade (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2729)

guro 10-12-04 12:39

Tips om sjokolade
 
Sjokolade

Sjokolade av god kvalitet skal inneholde i rekkefølge: Kakomasse, sukker, kakaosmør, emulgator og ekte vanilje.


Minst 70% kakomasse – det begrenser sukkermengden også. Kakaosmør er verdens dyreste fett og byttes ofte ut med noe simplere. Vanilin brukes ofte i stedet for ekte vanilje.


Smelting til glasur: Hakk sjokoladen og ha den i ildfast bolle. Tilsett eventuelt litt kokosfett. Kok opp litt vann i en kjele, ta av varmen og sett bollen oppi. La stå i 10 minutter før du rører sjokoladen jevn. Damp eller vann må ikke komme i sjokoladen

mofe 10-12-04 12:51

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av guro
Sjokolade av god kvalitet skal inneholde i rekkefølge: Kakomasse, sukker, kakaosmør, emulgator og ekte vanilje.

Du mener i mengde? :)

Summer 10-12-04 12:55

mmm, sjokolade... *sitter å prøver å jobbe med oppgave*

Kakaosmør, hva er det? er det smør fra kakaoen? og kan vi få tak i det noe sted? eller er det bare kakao tilsatt smør,- eller omvendt:p ?

guro 10-12-04 13:16

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av mofedilla
Du mener i mengde? :)

Det er rekkefølgen på listen av ingredienser (merkingen på selve varen), og da er det mest av det første. Skjønner?

Kakosmør må være fettet fra kakobønnen. - Har lurt litt på hvordan det blir med fettet i kakaobønner og kaffebønner, fordi de ristes også begge før bruk - og hva gjør det med fettet?

Summer 10-12-04 13:31

Godt spørsmål Guro... Jeg antar fettet i sjokoladen ikke er av det beste... Derfor liker jeg å bruke 86% sjokolade siden den er avfettet og smelte og tilsette cocosa. :) nammenam:)

mofe 10-12-04 13:40

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av guro
Det er rekkefølgen på listen av ingredienser (merkingen på selve varen), og da er det mest av det første. Skjønner?

Ja :)

donjuanwannabe 10-12-04 17:27

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lise
Godt spørsmål Guro... Jeg antar fettet i sjokoladen ikke er av det beste... Derfor liker jeg å bruke 86% sjokolade siden den er avfettet og smelte og tilsette cocosa. :) nammenam:)

Fettet kommer jo fra kakaobønnene så det er ikke noe usunt i det, det er av høy kvalitet og meget gunstig for kroppen. ;)

guro 10-12-04 22:15

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av donjuanwannabe
Fettet kommer jo fra kakaobønnene så det er ikke noe usunt i det, det er av høy kvalitet og meget gunstig for kroppen. ;)

I kvalitets sjokolade kommer fettet fra kakobønnen og er vel i utganspunket bra - sammenlignet med billigere sjokolade. Men disse bønnene er ristet de også, dvs varmebehandlet - lurer på om noen vet noe om dette?

Summer 10-12-04 22:46

vet vi at de er ristet?

guro 10-12-04 23:49

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lise
vet vi at de er ristet?

Ja, det er viktig for smaken har jeg lest ett eller annet sted.

donjuanwannabe 11-12-04 09:34

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av guro
I kvalitets sjokolade kommer fettet fra kakobønnen og er vel i utganspunket bra - sammenlignet med billigere sjokolade. Men disse bønnene er ristet de også, dvs varmebehandlet - lurer på om noen vet noe om dette?

Er ikke sikker, men jeg vil tro at økologiske mørke sjokolader er de beste. Som f. eks. Green & Black's.

Zoë 11-12-04 21:29

Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.

De mener også at 70 % sjokolade er sunnere enn 86% - nettopp fordi den har beholdt mer av det sunne fettet.

Nille 11-12-04 21:44

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Zoë
Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.

Var Lindt Excellence sine med der ?? Madagaskar eller Ghana 70% - eller 85% ??

Huldr 12-12-04 22:57

85%en var med, men nådde ikke opp blant de beste fordi den ikke var økologisk, samt inneholdt hvitt sukker...

Nille 12-12-04 23:18

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Scilla
85%en var med, men nådde ikke opp blant de beste fordi den ikke var økologisk, samt inneholdt hvitt sukker...

:eek: :eek: Da må jeg jammen klage til Lindts,- for på 85% står det IKKE sukker på pakka !!
(Det står på 70%)

Huldr 12-12-04 23:24

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille
:eek: :eek: Da må jeg jammen klage til Lindts,- for på 85% står det IKKE sukker på pakka !!
(Det står på 70%)

Hmmm... det kan jo være feil i testen også, da! (Opplysningene i testen er hentet fra "Hvitt sukker en snikende fare" som nylig er skrevet av D V Poleszynski og Iver Mysterud, står det. men det kan jo være feil der også...)

Iset 13-12-04 13:35

Nille: http://www.pratekompaniet.com/forum/...ighlight=kakao

:)

friflex 19-12-04 23:18

Green&Black's
 
Noen som vet hvem som selger Green&Black's i Norge?

Er det å få på noen dagligvarekjeder eller helsekostkjeder?

Bor på Sunnmøre og kunne tenkt meg å få fatt i en del av denne til jul :p

mofe 19-12-04 23:31

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Zoë
Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.

De mener også at 70 % sjokolade er sunnere enn 86% - nettopp fordi den har beholdt mer av det sunne fettet.

Hvilket nr. av Mat&Helse var det?

Nille 20-12-04 09:45

Jeg fant Green & Black på Foodstory i Stavanger. Noen og 70% inneholdt 42 karber pr 100 gram. Det er dobbelt så mye som Lindt Excellence 85%. Ville bare nevne det i farta :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:03.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no