![]() |
Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Jeg har prøvd å søke litt, men fant liksom ikke ut av dette. Håper noen kan peke meg til gamle tråder hvis dette er blitt spurt om før.
Jeg ser at folk lager sine egne kryddermikser, tacokrydder osv, og det er jo logisk når jeg ser på krydderposene, antallet karbohydrater der er jo høyt. Men hvordan vet man hvilket "glasskrydder" man kan bruke for å blande, uten å få for mye karbohydrater? :confused: |
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Hvis de inneholder sukker er de ikke ok, det er vel hovedregelen. :ja:
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Men det står jo ingenting på disse glassene? Hvordan finner man ut det da?
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Må vel lese innholdsfortegnelser for å se hva som er ok og hva som ikke er... Selv har jeg alltid brukt bare "rene" krydder og blander heller selv...
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Du kan se på hjemmesiden til produsenten om det ikke står på glassene,. Noen har det ute. Hvis du ikke finner det, så dropp de og velg noen med tydelig innholdsfortegnelse.
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Med "rene" krydder menes f.eks basilikumglass osv går helt fint? Ikke kryddermix, men "enslige" krydder.
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Men de er litt snikete de folka som skriver på krydderglassene ser jeg. Jeg har i lang tid kjøpt Tacokydderet til Black Boy (tidenes mest politisk ukorrekte produktnavn?) fordi det ikke inneholder sukker, men ser nå, etter litt mer utdanning på området, at joda, det inneholder sukker i form av dekstrose (druesukker/glukose). Kan de ikke bare skrive at den inneholder sukker da istedet for å kamuflere det slik? Skuffa nå...:(
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Sitat:
Kjøper ingen av disse ferdige blandingene, har heller enkeltglass i skapet og blander selv... |
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Sitat:
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Sitat:
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Takk for gode svar! Ble litt forvirret der en stund :)
Jeg har lest om hjemmelaget tacokryddermix her inne, og har prøvd å søke, men kan ikke finne den oppskriften, er det noen av dere som kan peke meg i riktig retning? |
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Tusen takk! :D
|
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
har en bok som heter : "Den Store Kalori Guiden" , ( indhold av karb,fett,prot,fiber m.m. i matvarer)
det står at EN ts pepper er 1 karbo.. men også 6kalorier.. så det må være 1,5 KARBS :eek::eek: |
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Sitat:
I min bok står det at 1 ts pepper (rød, svart, hvit) er 1 g karbo... det var overraskende mye, syntes jeg, men på den annen side er 1 ts nok til ganske mye mat. |
Sv: Krydder - hvordan vite hvilke som er ok?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:24. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no