![]() |
Oljer og fett / Nøtter og frø
OLJER OG FETT
Blodtype O reagerer fint på oljer. De kan være en viktig næringskilde og kan hjelpe til med å holde magen i orden. Oljen vil gjøre enda større nytte i systemet ditt hvis du går over til å bare bruke enumettede fettsyrer som finnes i oliven- og linfrøolje. Disse oljetypene har positive virkninger på hjertet og arteriene og kan til og med redusere blodkolesterolet. Medisinsk: Linfrøolje, olivenolje Nøytral: Rapsolje (canola), sesamfrøolje, soyaolje, torskeleverolje/tran Unngå: Bomullsfrøolje, maisolje, peanøttolje, saflorolje NØTTER OG FRØ Type O kan finne en god proteinkilde blant enkelte nøtter og frøsorter. Imidlertid bør ikke disse mattypene på noen måte overta plassen til proteinrike kjøttyper. Du har helt klart ikke behov for å ha dem i dietten din og bør være forsiktig fordi de inneholder mye fett. Du bør unngå dem fullstendig om du ønsker å slanke deg. Fordi nøtter av og til kan forårsake fordøyelses problemer, bør du sørge for å tygge dem godt. Bruke eventuelt nøttesmør som er lettere å fordøye, spesielt om du har problemer med tykktarmen, noe som er mest vanlig hos Type O. Medisinsk: gresskarfrø, valnøtter Nøytral: Hasselnøtter, hickorynøtter, kastanje, makadamianøtter, mandelsmør, mandler, pekannøtter, pinjenøtter, sesamfrø, solsikkefrø, solsikkemargarin, tahini (seseamsmør). Unngå: Cashewnøtter, lichinøtt (kinaplomme), paranøtt/brasilnøtter, peanøtter, peanøttsmør, pistasienøtter, valmuefrø Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:10. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no