Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Spørsmål angående stekevarme etc (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27568)

galleren 20-08-09 11:25

Spørsmål angående stekevarme etc
 
Heisann

Jeg benytter alltid meierismør når jeg skal steke hamburger, biff etc. Pleier da å steke dette på høy varme i noen få minutter.

Men stusser litt på hva som egentlig er forsvarlig når det gjelder varme og skikkelig smør...hvor mye varme tåler smøret før det eventuelt blir "farlig" osv? Er det greit å steke noe på høy varme i noen minutter, eller bør man steke alt på middels varme og heller ha litt mer tålmodighet?

Takker for svar.

Gracella 20-08-09 20:26

Sv: Spørsmål angående stekevarme etc
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av galleren (Innlegg 757093)
Heisann

Jeg benytter alltid meierismør når jeg skal steke hamburger, biff etc. Pleier da å steke dette på høy varme i noen få minutter.

Men stusser litt på hva som egentlig er forsvarlig når det gjelder varme og skikkelig smør...hvor mye varme tåler smøret før det eventuelt blir "farlig" osv? Er det greit å steke noe på høy varme i noen minutter, eller bør man steke alt på middels varme og heller ha litt mer tålmodighet?

Takker for svar.

Hvis jeg har skjønt riktig, så er klarnet smør best å steke i.
(Smelt smøret, la det stå litt til det skiller seg og hell av den "klare" delen. Grumset som er i bunnen er melkerester (?) og det er vist det som brennes når man steker på høy temp.
Ellers er vel det beste å bruke lavere temp og lengere tid, ja...


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:07.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no