![]() |
Kan karbo "oppstå"?
Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?
|
Sv: Kan karbo "oppstå"?
Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.
:) |
Sv: Kan karbo "oppstå"?
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?
|
Sv: Kan karbo "oppstå"?
de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.
men sånn sett er de der fortsatt.. |
Sv: Kan karbo "oppstå"?
sjekk her..... : http://www.matvareguiden.no/sokemask...t&type=matvare
her står det faktisk at kokte har mer karber enn rå... *hmmmm* |
Sv: Kan karbo "oppstå"?
men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....
|
Sv: Kan karbo "oppstå"?
Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.
|
Sv: Kan karbo "oppstå"?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:59. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no