Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Kan karbo "oppstå"? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27577)

Bubble 20-08-09 21:29

Kan karbo "oppstå"?
 
Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?

Gerd 20-08-09 21:34

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.
:)

martine1977 20-08-09 21:40

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?

SunnhetMedSirrup 20-08-09 21:47

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.

men sånn sett er de der fortsatt..

Gerd 20-08-09 21:50

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
sjekk her..... : http://www.matvareguiden.no/sokemask...t&type=matvare

her står det faktisk at kokte har mer karber enn rå... *hmmmm*

Gerd 20-08-09 21:53

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....

Alkazelters 21-08-09 18:30

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.

Trolljenta 23-08-09 15:56

Sv: Kan karbo "oppstå"?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av martine1977 (Innlegg 757349)
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?

GI forandrer seg når man koker gulrøttene, men karbomengden er den samme.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:59.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no