Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell diskusjon (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28053)

SunnhetMedSirrup 08-09-09 18:44

Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
lagt merke til det? det irriterer meg!

firstprice ost.. 2 konserveringsmiddler, men også bare 40kr for et kilo.
god norvegia!/jarlsberg, rundt 70-120 kr for et kilo.. ingen konserveringmiddler!

samme med brød,pasta,(ikke jeg er så glad i det:rolleyes:) , og mye annet!

Imse 08-09-09 19:16

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
Såvidt jeg vet er first price sin ost norvegia. Kan du skrive opp e-nummer eller navn på de konserveringsmidlene? Det er snakk om hvitost?
Vi kjøper alltif first price ost, den er like god som norvegia.

SunnhetMedSirrup 08-09-09 19:34

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
first price har litt over 100mg kalsium pr. 100g en norvegia!

first price er den osten med mest kalsium:o

Imse 08-09-09 19:36

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
Ost inneholder salt, det er et konserveringsmiddel og det kan nevnes enten som bare salt eller som et konserveringsmiddel med e-nummer.

Kan du fortelle meg hvilke konserveringsmiddel som nevnes på first price sin ost? Jeg kan ikke tro at det er noe annet enn ufarlige og normale ingredienser i den osten.

SunnhetMedSirrup 08-09-09 19:48

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
*løper og ser* ingredienser: melk,salt,løpe,konserveringsmiddel (E251), surghetsregulerende middel (E509), syrekultur.

hmm.. tase good

Abbe 08-09-09 19:58

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
E251: Sodium nitrate
E509: Calcium chloride

Syns ikke dette var så veldig skummelt :)

Imse 08-09-09 20:00

Sv: Jo billigere - jo mere konserveringsmiddler ?
 
Jeg er ikke redd for disse stoffene nei.

Sitat:

Info om E 251
Navn:
Natriumnitrat
Type stoff
Konserveringsmiddel
Beskrivelse
Natrium Saltpeter. Stopper bakterievekst bla botulisme bakterien (Clostridium bitulinum). Finnes naturlig i enkelte grønnsaker.
Brukes til:
Ost og konservert fisk/kjøtt

Info om E 509
Navn:
Kalsiumklorid
Type stoff
Surhetsregulerende
Beskrivelse
Kan og hjelpe til at matvarer holder seg sprø og friske.
Brukes til:
Hermetikk, bordsalt, ost, syltetøy, gele







Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:14.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no