![]() |
Ovnsbakt entrecote
1 stk entrecote, den var vel ca en kilo
2 store friske champignoner (kuttet i biter) 7 sjalotteløk (kuttet hver i 4 biter) 1/2 stangselleri (kuttes opp) 1 rød paprika (kuttes i passe biter) 2 fedd hvitløk (hele, ikke hakkes) 4 ss olivenolje friske urter (jeg brukte persille, timian og gressløk) 2 dl vann med litt eddik i, eller bruk 2 dl tørr hvitvin 1 ts salt nykvernet pepper Stek alle grønnsakene i pannen med litt smør, 3-4 minutter. Ha alt i en langpanne. Gni kjøttstykket inn med olivenoljen, dryss over salt og pepper. Ha de finklippede urtene oppå. Steketermometer i kjøttet og stek til det er 65 grader, da er det lett rosa. Det tok ca 2,5 timer. La kjøttet hvile litt, hell grønnsakene og kraften i en egen bolle, til serveringen. Jeg serverte med potetstappe til resten av familien, selv hadde jeg kokt brokkoli og blomkålmos til. Og seterrømme. Nam! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:38. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no