tørket frukt...???
hei alle sammen ;)
lurer på en ting om tørket frukt... aprikoser er uten tilsatt sukker og tørket mango fra nøttefabrikken er tilsatt rørsukker, men hva med alt det andre? hva med tørket papaya som man får kjøpt i innvandrerbutikker (i mangel av bedre uttrykk), inneholder de tilsatt sukker. det smaker iallefall litt mindre søtt...! (det gjør forøvrig yoghurtnøttene deres også) noen som vet mere om dette? er det på den bra siden av utskeielser hvis man allikevel skal skeie ut? helsing Aline |
bra spørsmål! :)
jeg vil også vite dette.. :) |
Og jeg vil gjerne vite. :)
Tydeligvis mange som lurer på dette. Og så er det sikkert noen her som vet alt, men som bare sitter og koser seg fordi vi lurer så fælt, og som sikkert ikke gidder å hjelpe oss på denne siden av jul. Sitter sikkert og venter til over nyttår når vi er i full gang med nyttårsforsettene og har nektet oss selv å spise dette likevel. :( |
TØRKEDE FRUKTER:
Papaya tørkes også med rørsukker sier min fremmedlandske butikkmann: PAPAYA Næringsinnhold pr. 100 gram Kcal: 258 Protein: 4,0g Fett: 1 g Karbohydrater: 53 g Til sammenligning: APRIKOSER Næringsinnhold pr. 100g. vare: Kcal: 249/1045kj Protein: 4,0g Fett: 0,5g Karbohydrater: 56,2g MANGO Næringsinnhold pr. 100g. vare: Kcal: 335/1407kj Protein: 2,5g Fett: 12g Karbohydrater: 87g |
Tørkede aprikoser har en GI på 32. (30 om de kommer fra Australia). :cool:
Papaya og mango har GI på ca 60 i rå tilstand. Aprikoser: 57. ;) |
tusen takk Nille og HP!!!!
hmm... da velger jeg ihvertfall papaya foran mango(?) ;) men det beste er vel å rett og slett holde seg unna.. *sukk* :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:34. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no