Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tips vedr paprika (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28303)

Gabben 19-09-09 22:13

Tips vedr paprika
 
Jeg så i matvaretabellen at rød paprika innholder 5,2 karber.

Her på nærbutikken så jeg et glass med "grillet paprika" (hermetisk paprika) og det hadde bare 1,7 karber. Kanskje lurt når en skal tilsette paprika i gryter etc. Jeg turde ikke kjøpe glasset, måtte hjem å sjekke karboinnholdet i vanlig paprika. Nå ser jeg at forskjellen er stor og skal prøve det glasset med grillet paprika. Det så ut som vanlig paprika i lake (syltet paprika?)

Pearl 20-09-09 09:50

Sv: Tips vedr paprika
 
Jeg forstår ikke hvordan paprika kan miste karbohydrater ved å bli grillet.

Areola 20-09-09 10:40

Sv: Tips vedr paprika
 
Kan det være at næringsinnholdet inkluderer laken? For da kan jeg skjønne det :)

Carisma 20-09-09 11:12

Sv: Tips vedr paprika
 
Jeg tenkte også med en gang at det inkluderer laken :ja:

Grønn paprika har forøvrig minst karbo.

Imse 20-09-09 11:28

Sv: Tips vedr paprika
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Areola (Innlegg 772291)
Kan det være at næringsinnholdet inkluderer laken? For da kan jeg skjønne det :)

Kan ikke skjønne annet enn at laken må være med i næringsinnholdet, de må jo regne med den da.

LenaBeatrice 20-09-09 14:35

Sv: Tips vedr paprika
 
Ja...må jo være laken :confused:
Men ellers er det et vanlig problem at samme matvare blir oppgitt med vidt forskjellig karboinnhold ulike steder.
Dette finner jeg hele tiden, noen ganger vet jeg nesten ikke hva jeg skal gjøre!
Prøver å gå ut fra det som står på pakka, men spriker det voldsomt velger jeg å sjekke matvaretablellen, eller matvareguiden.no.

Homer Simpson 21-09-09 11:02

Sv: Tips vedr paprika
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Pearl (Innlegg 772268)
Jeg forstår ikke hvordan paprika kan miste karbohydrater ved å bli grillet.

Er ikke disse grillede paprikaene uten skinn?
Mulig mesteparten av karbene sitter i skinnet...

Men ellers er jeg enig i at laken er tatt med

Filakia 21-09-09 13:20

Sv: Tips vedr paprika
 
Grillet paprika er vel laget av den spiss-paprikaen, ikke den rundere typen som er vanligst i Norge. Men om spisspaprika har lavere karbe-innhold, det vet jeg ikke. Vil nesten ikke tro det, da den er ganske søtlig på smak.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:49.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no