![]() |
Tips vedr paprika
Jeg så i matvaretabellen at rød paprika innholder 5,2 karber.
Her på nærbutikken så jeg et glass med "grillet paprika" (hermetisk paprika) og det hadde bare 1,7 karber. Kanskje lurt når en skal tilsette paprika i gryter etc. Jeg turde ikke kjøpe glasset, måtte hjem å sjekke karboinnholdet i vanlig paprika. Nå ser jeg at forskjellen er stor og skal prøve det glasset med grillet paprika. Det så ut som vanlig paprika i lake (syltet paprika?) |
Sv: Tips vedr paprika
Jeg forstår ikke hvordan paprika kan miste karbohydrater ved å bli grillet.
|
Sv: Tips vedr paprika
Kan det være at næringsinnholdet inkluderer laken? For da kan jeg skjønne det :)
|
Sv: Tips vedr paprika
Jeg tenkte også med en gang at det inkluderer laken :ja:
Grønn paprika har forøvrig minst karbo. |
Sv: Tips vedr paprika
Sitat:
|
Sv: Tips vedr paprika
Ja...må jo være laken :confused:
Men ellers er det et vanlig problem at samme matvare blir oppgitt med vidt forskjellig karboinnhold ulike steder. Dette finner jeg hele tiden, noen ganger vet jeg nesten ikke hva jeg skal gjøre! Prøver å gå ut fra det som står på pakka, men spriker det voldsomt velger jeg å sjekke matvaretablellen, eller matvareguiden.no. |
Sv: Tips vedr paprika
Sitat:
Mulig mesteparten av karbene sitter i skinnet... Men ellers er jeg enig i at laken er tatt med |
Sv: Tips vedr paprika
Grillet paprika er vel laget av den spiss-paprikaen, ikke den rundere typen som er vanligst i Norge. Men om spisspaprika har lavere karbe-innhold, det vet jeg ikke. Vil nesten ikke tro det, da den er ganske søtlig på smak.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:49. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no