![]() |
Karbs, begreper og miksing
Jeg har lest både "Spis deg ned i vekt" og blar en del i GI-NULL om dagen. Har funnet ut at lavkarbo er noe jeg virkelig har lyst til å prøve. Har lagt med på 25+-kategorien, da jeg vil ned ca 20 kg totalt.
Har nå sittet og regnet ut antall karber jeg skal spise i morgen, og kommet fram til 18,2 totalt. Jeg har tatt i litt på noen ting, og rundet opp der tallene ikke var "hele" (f.eks. 4,4 karber istedetfor 4,35). På 25+ anbefaler Skaldeman maks 18 karber om dagen. Går det da greit med 18,2 "runde" karber? Det er jo ikke sikkert jeg får i meg alt - spesielt på middagen har jeg tatt i en del både når det kommer til mengde og karber. Også var det dette med begrepene. Skaldeman snakker jo mye om "fettbålet" sitt. Kan dette sammenlignes med å være i ketolyse? Kan man bringe inn elementer av ketolysekostholdet og andre kosthold inn, slik at det blir mer Skaldeman-inspirert eller at Skaldemangrunnlaget ligger der? Økonomien min tillater ikke at jeg spiser biff til hver middag eller kjøper inn kilovis med kjøttdeig i uka. Jeg kan istedet spise f.eks. ostebrød med en del pålett på eller lavkarbopannekaker for å få prisen ned. Er dette "lov"? |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Du, det er ikke så nø*e på grammet! Om du spise 17 eller 20g karber har ikke så veldig masse å si, hold deg til ca 18g du;)
Ostebrød er lov, men pålegget er maten;) First price leverpostei er billig og nesten karbofri. Jeg spiser masse av billig kjøttdeig og billig k'llingfileet. Man er i ketose på Skaldeman ja. Ketol*se er en diett der man er i ketose;) |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
Nakkekoteletter av svin er billig og har bra med fett, i energiprosent ligger de på ca 0 - 35 - 65 (karbo-prot.-fett) og det er vel omtrent der du skal ligge når du følger 25+ opplegget. Ellers er jo egg forholdsvis billig pluss at du får i deg mange viktige næringsstoffer. Lykke til! |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Mener å huske at Skaldeman skriver i "Spis deg ned i vekt" (eller var det oppskriftsboken?) at dersom man hadde spist biff hver dag ville man vært frisk som en fisk, eller noe i den dur. Hvertfall virket det som at han stilte seg svært positiv til biff, men da selvsagt med tilbehør med mye fett..
Men egg, ja. Det spiser jeg mye av! Den siste uken har jeg brukt ca 40 egg. Er det greit å begynne med å kun telle karber, for så å gå videre på å telle sammensetninget karbh/fett/protein, eller bør jeg telle alt med det samme? |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Biff er bra mat det, men man må nok spise fett til. Jeg spiser biff med smør( gjerne hvitløkssmør) eller bearnaisesaus.. Ellers er biff magert ja..
Men 40 egg, hva spiste du alle de til? Jeg spiser jo gjerne rundt 20 egg i uka, men dobbelt så mange? |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Det blir mye prøving og feiling nå i begynnelsen. Har laget litt pannekakerøre, ostebrød o.l. I tillegg har jeg delt omelett og slike ting med samboern. Så 40 egg blir nok ikke normalen etterhvert ;)
|
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
Etter en stund så vet du hva du kan spise og da behøver du ikke telle/regne på alt du spiser. |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Bare for å være litt iip; egg inneholder faktisk mye karbo.
Jeg er på 50+ dietten, og spiser 3 eggeplommer og et egg i brunch-omeletten min. |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
|
Sv: Karbs, begreper og miksing
Hmm, men iølge GINoll 50+ skal jeg bare spise 3g karbo 3x dagen, totalt 9g karbo...
Og da blir det for mye karbo med eggehvitene. I min matvaretabell står det 1,2g pr 100g eggehvite, men det må være feil for på nettets matvaretabell, står det 0.6g pr 100g egg. |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
du mener lyptose? :D lyptose og ketose er "ketolyse" |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
|
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
Eller er jeg langt utpå landevein nå? SunnhetMedSirrup og Carisma: Jeg mente ketose. Nybegynner! :rolleyes: |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
Det er eggehvita som inneholder karber, men du spiser vel plomma og? Egg inneholder 0.9 g karber pr 100g. Vei et egg, så skal du se at det blir ikke mye over 100g med to egg uten skall. Skaldeman sier selv han ikke regner karber fra egg;) Jeg tror det viktigste er å få i seg litt grønnsaker og om du spiser 9, 12 eller 15g spiller ikke så stor rolle, fløte og rømme er nok det som stopper vektnedgangen, ikke masse lovlige grønnsaker;) |
Sv: Karbs, begreper og miksing
Sitat:
|
Sv: Karbs, begreper og miksing
er det noen som vet hvilke GI eggehvitta har? :)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no