Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Glutenmjøl når ein skal unngå kveitemjøl ... Går det bra? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28938)

Momsemor 21-10-09 12:33

Glutenmjøl når ein skal unngå kveitemjøl ... Går det bra?
 
Har bakt eit nydeleg godt brød med glutenmjøl (Karin sitt aller beste brød) idag. Det var deilig å finna eit brød med lite karber i; føler meg litt meir normal i kosten når eg kan eta brød.

Men så slo det meg; eg skal unngå kveitemjøl i kostholdet mitt. Eg har ikkje cøliaki eller noko, men vil berre unngå det fordi eg merker at det ikkje er bra for magen min. Veit at glutenmjølet er utvunne av kveite, men har det dei same negative verknadane på blodsukker (og i mitt tilfelle; fordøyinga) som kveitemjøl har? Synes kanskje eg vart ein anelse oppblåst etter å ha ete brødet, men det var ikkje mykje altså. Kan jo vere all fiberen...Skal jo prøva meg litt fram,men lurar berre på om andre har erfaringar eller kunnskap om glutenmjøl.

Hadde jo vore veldig greitt å kunna bruke eit slikt "mjøl"...;)

Huldr 21-10-09 13:13

Sv: Glutenmjøl, når ein skal unngå kveitemjøl...går det bra?
 
Jeg vet ikke om glutenmel gir blodsukkerstigning, men det er nettopp glutenet i melet som kan gi mageproblemer (det er glutenet folk med cøliaki ikke tåler). Så jeg ville nok unngått det ...

Nannah 21-10-09 13:13

Sv: Glutenmjøl, når ein skal unngå kveitemjøl...går det bra?
 
Det er somregel gluten som er det stoffet man ikke tåler i hvetemel.
Du trenger ikke gluten i lavkarbobrød:)
Gluten brukes for å få en mer elastisk deig, men det samme kan du oppnå med fiberhusk.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:23.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no