![]() |
Bunnløs quiche
Hei!
Jeg har stor glede av at andre legger ut oppskrifter, så jeg fortsetter å legge ut om mat jeg spiser. Håper noen får glede av denne: Bunnløs quiche prinsippet er ganske enkelt:
her er noe av det jeg pleier å ha i quichen: sopp, bacon, salami, kjøttdeig, rester av alle typer kjøtt, purre, paprika, brokkoli, blomkål de fleste typer ost kan brukes (oxo fek feta og cc), og av og til bruker jeg cf istedenfor fløte. av krydder bruker jeg i tillegg til salt og pepper ofte paprikapulver, spisskummen og masse chili. håper noen vil prøve! vel bekomme! |
Sv: Bunnløs quiche
Dette hørtes både godt og lurt ut.
Det blir jo fort noen rester, og det var en fin måte å bruke disse opp på. Dette skal jeg prøve:D |
Sv: Bunnløs quiche
Høres snadder ut!!! Men jeg lurer på en ting......koker / steker du grønnsakene først?
Hvilken pølse bruker du? Mange av pølsene har jo så høyt karboinnhold.... |
Sv: Bunnløs quiche
Hei!
Jeg kjøper mange ulike typer salami, men favoritten er chorizo. Pølsene varierer jo gjerne veldig i karboinnhold, så du får lese på innholdsfortegnelsen, du finner nok noe med akseptabelt karbnivå etter litt leiting :) Jeg bor p.t. i Danmark, så jeg har desverre ingen norske pølsetips å komme med nå, men kanskje andre har? Ang. grønnsaker: jeg steker gjerne opp grønnsakene først. Slik får man innkorporert litt mer fett, og siden grønnsakene er varme når de kommer i forma får paien litt drahjelp i steikeprosessen og blir raskere ferdig. Skal du bruke brokkoli og blomkål kan de nok med fordel kokes litt, evnt steikes litt lengre før de has i formen, med mindre man liker harde småkalde grønnsaker da... Må også legge til at jeg av og til lager frittata på denne måten også. Du starter med samme utgangspunkt- det du har i kjøleskapet hakkes og stekes i rikelig med fett, skru ned varmen og hell over eggeblanding- egg og ca 1 ss fløte pr egg+krydder og evnt revet ost. Rør litt forsiktig nedi panna slik at eggestanden brer seg ut over heile stekeflata, og la den stå og putre under lokk/med lokket halvveis på slik at litt damp slipper ut til den er nesten gjennomstivnet og har fått fin farge på undersiden. Husk for all del å skru ned varmen så det ikke blir brent. Når frittataen har fått ønsket farge på undersida legger du et flatt lokk eller en tallerken som er litt større enn stekepanna over panna, og snur hele herligheten med den stekte siden opp. (anbefaler å gjøre dette over vasken, det kan bli litt gris...) La frittataen gli med den ustekte siden ned tilbake i panna (tilsett evnt mer fett først) og stek den på lav varme til den har fin farge på den andre siden også. Hell og lykke og vel bekomme! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no