![]() |
"Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Når man bor i Østerrike så kan man ikke unngå å bli glad i maten, og derfor tar man gjerne i mot råd om lavkarbo varianter.
Denne fikk jeg av naboen, og kan virkelig anbefales. Pariser Schnitzel Man tar enten kalkun/kylling, kalv eller svin og banker flatt. (Her i butikken får vi ferdige schnitzeler) Jeg har brukt kalkun og det smaker best, spesielt på Pariser Schnitzel. Så visper man et egg, legger kjøttet oppi på begge sider. I panna har man olje som tåler varme, jeg brukte raspolje, la det bli varmt. Så legger man kjøttet oppi, og lar det "fritere". Hold unger unna, det spruter litt. Noe egg vil nok ramle av, men prøv å få det oppå igjen, det fritere seg sammen. Smaker nydelig. Wiener Schnitzel Igjen, banker kalkun/kylling, kalv eller svinekjøtt flatt. Legger oppi egg som over. Riv parmesanost og ha på et fat. Kjøttet vender du i osten, press det godt på. Så i panna som over. Ost kommer til å dette av, bare få det oppå igjen. Det blir så knasende og godt så. Så er det bare la det bli ferdig, serveres med grønnsaker. Smaker kjempe godt denne varianten og, litt mer salt og knasende. Til venstre er Pariser og høyre er Wiener http://i133.photobucket.com/albums/q...e/P1020564.jpg |
Sv: "Pariser Schnitzel" og "Wiener Schnitzel" (Bilde)
Det så artig ut! Skal nok prøves! :)
|
Sv: "Pariser Schnitzel" og "Wiener Schnitzel" (Bilde)
En anderledes variant av kalkun/kylling ihvertfall vil jeg tro. :)
|
Sv: "Pariser Schnitzel" og "Wiener Schnitzel" (Bilde)
Bland parmesanen m med litt finmalt baconcrisp.... blir kjempegodt:ja:
|
Sv: "Pariser Schnitzel" og "Wiener Schnitzel" (Bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser Schnitzel" og "Wiener Schnitzel" (Bilde)
Å, wienersnitzel høres kjempegodt ut! Det MÅ jeg prøve!
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Kan denne ovnsstekes i stedet? Er jo ikke så veldig bra for kroppen med oppvarmede vegetabilske oljer.
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Vet ikke om ovn funker så veldig bra, men smør burde nok gi litt av samme effekten.
Det er ikke ofte jeg spiser disse her, og det er det eneste jeg steker i olje, alt annet i smør. |
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Går det ikke ann å fritere i smør..? :confused:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Jeg har alltid brukt smør til sånne ferdige snitzler og de blir sprø og fine, så det burde så absolutt gå an!
Takk for inspirasjon til å endre litt på mine ostefylte snitzler!:D |
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Hehe, ja her er det mange mulig måter å gjøre Schnitzel på, det er sikkert. Og godt er det. Bare å slippe fantasien løs.
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Må bare si at jeg har nå prøvd med smør, og det funket utmerket, smakte enda bedre faktisk.
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
En annen variasjon er å legge ost og røkt skinke mellom to flatbankede stykker. Pleier å ha egg/parmesan/knust baconcrisp på stekesidene først og så legge på ost/skinke på den rene siden og den andre oppå. Da slipper man å skjære lommer for å fylle osten inn der. Du verden så ryddig og enkelt forklart dette ble ;)
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Testet denne her om dagen, og den var flott! Var vel Wienersnitzelen jeg prøvde meg på.
Jeg banket flate noen svinebiffer og panerte denne i en blanding av knust baconcrisp og parmesan. Falt godt i smak hos både meg og min kjære, så dette blir nok tatt frem igjen. |
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Sitat:
|
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Så hyggelig at dere likte dem. Jeg lager mye "Chickenfingers" variant, og er en stor favoritt.
Og helt enig, er utrolig mange flotte oppskrifter her inne. |
Sv: "Pariser schnitzel" og "wiener schnitzel" (bilde)
Den parmesanvarianten minner litt om Parmesankylling, som jeg steker i ovnen, det blir sprøtt og fint når jeg legger dem på rist i ovnen altså. Helt nydelig, jeg har fullstendig dilla! Og osten holder seg fint på. :D
http://forum.lavkarbo.no/showthread....armesankylling |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no